Katie Fraine till Linköping


Mallbackens amerikanska målvakt Katie Fraine har skrivit på för Linköpings FC. Hon blir en utmärkt ersättare till Sofia Lundgren som ju har lämnat klubben. Snart 26-åriga Katie Fraine har varit en av de hetaste spelarna på transfermarknaden under hösten och fler klubbar i Damallsvenskan samt tyska Turbine Potsdam har visat intresse för henne. Valet föll alltså LFC där hon har kontrakt över säsongen 2015. Hon har ett par mycket bra säsonger bakom sig i Mallbacken där hon har räddat många poäng för laget. Förutom spel i Damallsvenskan har Fraine också erfarenhet från den förra amerikanska proffsligan, där hon representerade Atlanta Beat.

Linköpings trupp börjar se mycket bra ut nu och det är dessutom en trupp med stor utvecklingspotential. Man får 2014 en mycket stark defensiv med Katie Fraine som sista utpost och Lina Ringshamre som bra understöd. Backlinjen är som alltid stark med bl.a. spelare som Charlotte Rohlin, Jessica Samuelsson och Magdalena Ericsson. Offensiven ser betydligt hetare ut än i år med mycket intressanta namn som Pernille Harder, Kristine Minde (tidigare Hegland), Fridolina Rolfö och Stina Blackstenius. Defensivt på mittfältet har man ännu så länge dock egentligen bara Renée Slegers och där kommer man behöva förstärka, särskilt om inte Mariann Gajhede fortsätter.

,

3 svar till “Katie Fraine till Linköping”

  1. Katie Fraine känns helt riktigt som en utmärkt ersättare till Lundgren och då hon tydligen ska vara riktigt stark i luftspelet, den enda punkt där såväl Lina R som Lundgren har mindre svagheter, så tror jag det finns goda möjligheter till succé. Kul också att höra att LFC klarar att locka till sig spelare även i konkurrens med utländska CL-lag och det verkar som tränare Sjögren och LFC som helhet hittat ett koncept som drar spelare till sig.

    Vad gäller truppen som helhet så är faktiskt inte Stina Blackstenius klar ännu efter vad jag läst mig till i lokalblaskan (Corren) men enligt Sjögren ska man vara ’mycket nära’ att förlänga med såväl Blackstenius och Gajhede som lyckligtvis verkar luta åt att fortsätta åtminstone en säsong till. Det är dock sagt från klubbhåll att man söker efter yterliggare en ’etablerad’ central mittfältare även om Gajhede skulle krita på och det är ju helt rätt tänkt då man som supporter helst vill slippa höra om spelare som spelar halvskadade för att alternativ saknas vilket var fallet vid några tillfällen ifjol.

  2. Har hört att Linköping jagar AIK:s Petra Andersson. Det skulle väl vara en optimal mittmitt-förstärkning. Dock ett tungt tapp för AIK om så blir fallet. Men Linköping lär inte vara ensamma om att rycka i Andersson.

    • Det känns som ett väldigt hett tips, precis den typ av spelare de behöver och hon skulle ju verkligen passa väl in i LFCs värvningsfilosofi.