Katrin Schmidt tillbaka i Malmö


Silly Season på allvar idag. Katrin Schmidt återvänder till Malmö för spel med FC Rosengård under mars månad. Rosengård som dragits med skador behöver förstärka laget inför Champions League och kommit överens med Djurgården om att ”låna” henne fram till sista mars.

För FC Rosengård är det förstås den ultimata korttidsvärvningen eftersom ju Katrin Schmidt redan är bekant med klubben och många av spelarna, inte minst sin mittfältspartner Sara Björk Gunnarsdóttir. Djurgården säger sig ha fått en bra ekonomisk lösning men sportsligt är det förstås inte bra att en av årets nyckelspelare saknas månaden före seriestart.

Läs mer i Sydsvenskan och på Djurgårdens hemsida

 


8 svar till “Katrin Schmidt tillbaka i Malmö”

  1. ”Money makes the world go round…” 😉 Rosengård tackar för lånet och Djurgården för den välbehövliga slanten!

  2. Känns spontant som det hela ger Djurgården en väldigt oseriös framtoning när man skickar bort sin förmodade nyckelspelare till en seriekonkurrent. Man får verkligen hoppas att Djurgården fick REJÄLT betalt med tanke på risken att Schmidt kommer tillbaka skadad eller sliten och som sagt att hela upplägget känns minst sagt märkligt.

    Noterbart är också att även finalen i Supercupen spelas under Mars och att LFC därmed får möta ett svårare motstånd p g a denna märkliga deal.

  3. Jag undrar bara var FCR hittade dom pengarna………
    Fast man kan väl plussa på det man begär av Malmö kommuns skattebetalare för Champions League deltagandet………… Andra klubbar rättar mun efter matsäck

  4. Det är fritt fram för alla allsvenska lag att begära pengar från sin kommun av vilken anledning som helst. Om Malmö stad betalar stora summor så är FCR att gratulera till att de varit mer framgångsrika än andra att dra in pengar till verksamheten. Flera av kommentarerna ovan andas avundsjuka! Observera att jag inte är Malmösupporter!

  5. Jag är inte avis på Rosengård som trots allt stöd får hålla sig med en liten och skadekänslig trupp. Låt vara att LFC som inte har samma stöd från varken näringslivet eller framförallt kommunen (som ska sägas är lika njuggt inställd till all Linköpingsidrott) får banta sitt lag men Rosengård skulle kunna ha en både bra och bred trupp om man inte ständigt värvade namn som helt ärligt är för ’stora’ för Damallsvenskan och då också lär kosta därefter.

  6. Med tanke på den ekonomi som tydligen Lfc har så kan man nog säga att även dom borde sänka sina lönekostnader. Är det inte dags att slopa elitlicensen eftersom klubbarna hela tiden ärligt talat mest skiter i den. Kdff har ju klarat sig varje år, men ändå så får man läsa varje år i lokaltidningen hur dom går minus strax efter elitlicensen är beviljad. Detta påverkar folks åsikter om damfotbollen i allmänhet. Rätta mun efter matsäck och sluta gnäll.