KGFC redo för Champions League?


Anita Asante heter hon, värvningen som ska stabilisera Kopparbergs/Göteborgs centrala mittfält. Den stora, starka och snabba engelska landslagsspelaren är en utmärkt försvarare/defensiv mittfältare och precis den typ av spelare spm behövdes i Göteborgs lagbygge. Efter att Linda Sembrant, Lisa Dahlkvist och Ingvild Stensland lämnat klubben lämnades ett stort hål på det centrala mittfältet. Med Lisa Ek skadad ser det fortfarande bräckligt ut, men Anita Asante och Anna Ahlstrand kan bli en bra kombination om inte Ek hinner tillbaka.

Försvaret ser stabilt ut med Stina Segerström tillbaka efter skada och i offensiven finns fler alternativ nu med nya amerikanskorna, luriga Ingrid Wells och vindsnabba Christen Press. Frågan är om man hinner spela ihop laget överhuvudtaget med bara ett par veckor kvar till första matchen i Champions League mot Arsenal. Lägg där till att flera spelare är på landslagsuppdrag kommande vecka.

Asante har de tre senaste säsongerna spelat för olika klubbar i WPS, dessförinnan spelade hon i England, bl.a. fem säsonger i KGFC’s kommande Champions League motståndare Arsenal.

Arsenal, som inte heller har börjat sin säsong ännu kanske också har ett par ess i rockärmen. Engelska landslagsspelarna Alex Scott och Kelly Smith har efter WPS’ fall tränat med klubben, frågan är om en sista minuten övergång är på gång för att överraska KGFC?