K/Göteborg – Eskilstuna Utd 1-3


Kopparbergs/Göteborg FC kan nog glömma toppstriden efter att idag förlorat med klara 1-3 mot Eskilstuna United. Siffrorna speglar matchen väl och bortalaget var klart bäst på det mesta och dominerade både spelmässigt och chansmässigt.

Eskilstuna United tog kommandot i matchen direkt men åkte på ett tidigt baklängesmål när Lieke Martens tunnlade Annica Svensson och skickade in 1-0 (10′). Kvitteringen kom dock snart när Olivia Schough påpassligt snappade upp en dålig hemåtpass av Julia Wahlberg och satte 1-1 (12′).

På numera klassiskt Eskilstuna United-vis så avgjorde sedan fyrtornen Louise Quinn och Vaila Barsley med varsitt nickmål till 1-2 (30′) och 1-3 (44′) innan första halvlek var slut. I andra halvlek hade United bra koll på matchen och Göteborg lyckades inte skapa särskilt mycket i offensiven.

Allt oftare numera ser man KGFC ha stora problem hemma på Valhalla, där man tidigare ofta dominerat de flesta matcher ganska klart. Ledningen måste nog fundera lite över sin värvningsstrategi framöver om man ska fortsätta vara ett topplag. Just nu har man väldigt många snabba och ganska tekniska spelare och det kan säkert bli bra om man verkligen hittar ett snabbt och bra passningsspel att matcha det.

Just nu har man inte ett passningsspel som är tillräckligt bra för att utmana fysiskt starkare motståndare som Eskilstuna, särskilt inte när de har ett bättre passningsspel än man själva. United har å sin sida en riktigt bra mix i truppen just nu med både fysik och teknik och där alla spelare ser väldigt bekväma ut i sina roller. Man kan säkert utmana om åtminstone andraplatsen under hösten.

Matchens 3 främsta
Eskilstunas trebackslinje har levererat igen, men hela Eskilstuna United står för en gedigen insats.  
1. Glódís Perla Viggósdóttir (Eskilstuna United) – Brilljerade i defensiven med en rad säkra ingripanden där Göteborgsanfallarna avväpnades. En assist dessutom.
2. Louise Quinn (Eskilstuna United) – Stabil defensivt matchen igenom och målskytt.
3. Vaila Barsley (Eskilstuna United) – Precis som Quinn stabil i defensiven och alltid ett stort offensivt hot på fasta situationer. Även hon målskytt.

I matchen debuterade Katie Bethke för United i andra halvlek och stod för en stabil debut. Danielle van de Donk debuterade från start för Göteborg men fick en ganska tuff debut och lyckades inte uträtta särskilt mycket.

Göteborg möter FC Rosengård (borta) och Linköpings FC (hemma) i de två kommande omgångarna och det blir en sista chans för laget att bevisa att man är ett topplag i år.


Ett svar till “K/Göteborg – Eskilstuna Utd 1-3”

  1. Känns faktiskt lite positivt att Eskilstuna fortsätter vinna så LFC vet vad som gäller på onsdag mot Rosengård och förhoppningsvis spelar utan hängslen och springer sönder motståndarna som man gjort de senaste matcherna. Vore riktigt häftigt om det blir en kamp mellan tre lag i år om guldet … tror det skulle göra massor för intresset kring serien.