K/Göteborg – Linköping 1-0

Kopparbergs/Göteborg FC tog en fin seger och spelade kanske årets bästa fotboll när man hemma på Valhalla besegrade Linköpings FC med 1-0.

Jag har klagat på Göteborgs spel ett antal gånger i år men idag visade man vad man kan när man får till det. Med sitt nya 4-1-4-1-system och bollskickliga trion Martens, van de Donk och Curmark centralt på mittfältet fick man igång ett stundtals riktigt vasst passningsspel, något som saknats tidigare under säsongen.

Det var främst under första halvan av första halvlek Göteborg dominerade spelmässigt och det var också då som Manon Melis snyggt satte 1-0 (18′) när hon rundade Samuelsson och Minde och skickade in bollen otagbart i bortre.

Linköping kom igång mot slutet av halvleken och jagade sedan kvittering i andra halvlek. Göteborg försvarade sig dock väl och fortsatte att ha ganska hyfsat passningsspel vilket gjorde att Linköping aldrig fick det där riktiga trycket mot motståndarnas mål.

Linköping hade klart flest målchanser, vinner avslutsstatistiken med hela 17-5, men kvaliteten på avsluten och uppoffrande spel av hemmaförsvaret hindrade laget från att ta poäng även denna gång.

Matchens 5 främsta
Det var en laginsats av Göteborg som låg bakom den här segern och hela laget förtjänar egentligen beröm, men här är fem som stack ut för mig.
1. Manon Melis (Göteborg) – Matchvinnare nummer ett med sitt snygga mål och hårt och bra jobb i defensiven matchen igenom.
2. Marlene Sjöberg (Göteberg) – Matchvinnare nummer två hade det stundtals lite tufft mot Harder på sin kant, men när övriga tittade boll i straffområdet sprang Sjöberg till rätt plats och blockerade tre gånger under matchen bollar som antagligen hade letat sig i mål.
3. Pernille Harder (Linköping) – Klart bästa Linköpingsspelare men tyvärr för Linköpings del alldeles för ensam om att ha kvalitet i offensiven. Hårt jobb även i defensiven på sin vänsterkant.
4. Catrine Johansson (Göteborg) – Hade bra koll på Minde matchen igenom och vann många dueller samtidigt som hon hade kvalitet i offensiven.
5. Filippa Curmark (Göteborg) – Även Curmark vann en hel del dueller och slog knappt bort en passning på hela matchen. Växer och växer på Göteborgs mittfält.

Cajsa Andersson gjorde allsvensk debut i Linköpings mål och såg stabil ut men sattes inte på så stora prov då hemmalaget trots fint spel inte lyckades skapa så många heta chanser.