K/Göteborg – Piteå 0-0


Kopparbergs/Göteborg FC lyckades bara få 0-0 mot Piteå IF i en ganska jämn match. Det var Piteås första poäng någonsin mot Göteborg i Damallsvenskan.

Resultatet känns rättvist för även om Göteborg hade ett visst spelövertag så hade Piteå väl så heta målchanser. Tung poängförlust för Göteborg som ju har ambitionen att hänga med i toppen, men fler lag kommer att tappa poäng mot Piteå i år.

Göteborg dras med en hel del skadebekymmer och kunde inte starta med sin bästa elva. Egentligen dock bara Elin Rubensson och nya isländskan Arna Sif Ásgrímsdóttir som känns som helt givna startspelare så inget man ska skylla poängförlusten på.

Göteborg hade som sagt ett visst spelövertag större delen av matchen men hade väldigt svårt att spela sig fram till heta lägen mot ett mycket välorganiserat Piteå. Piteå fortsätter att imponera på mig i åroch har blivit betydligt skickligare på att spela sig ur svåra situationer och behålla bollen inom laget i år.

Matchens 5 främsta
1. Faith Ikidi (Piteå IF) – Ny stormatch av Faith Ikidi som var säkerheten själv matchen igenom och vann nästan samtliga dueller. 
2. Marlene Sjöberg (K/Göteborg FC) – Inflyttad som mittback och var lika säker där som på kanten.
3. Pauline Hammarlund (Piteå IF) – Ett konstant orosmoln för Göteborgsdefensiven och hon ser fortsatt stark och rapp ut och fixade många hörnor. Snart kommer målen.
4. June Pedersen (Piteå IF) – Ny fin match som vänsterback av June Pedersen som stundtals utnyttjade sin fina vänsterfot till precisa uppspel och djupledsbollar.
5. Andrine Hegerberg (K/Göteborg FC) – Mittfältet på planen var intressant ur VM-synpunkt men jag tycker väl inte att någon av Lisa Ek, Josefin Johansson eller Emilia Appelqvist riktigt imponerar utan det var snarare norska Andrine Hegerberg som styrde centralt.

Matchfakta på Livescore

,