KIF Örebro behåller greppet


AIK föll med klara 0-3 (17’ Sarah Michael, 79’ Irena Martinkova, 84’ Michael) mot KIF Örebro som därmed åter tog ett litet grepp om andraplatsen när tre matcher återstår för alla de tre lag som är indragna i den kampen. Laget har råd att tappa poäng i en match men ändå behålla sin position.

2. KIF Örebro (36p, +16 i målskillnad)
KIF Örebro tar emot Kopparbergs/Göteborg FC i nästa omgång i en otroligt avgörande match. KIF Örebro behöver minst oavgjort i den matchen för att behålla greppet om andraplatsen. Vid förlust tror jag man missar andraplatsen. Vid seger har man råd att spela oavgjort mot antingen Jitex borta eller Eskilstuna United hemma i sista matchen. Frågan är om formen finns där och om nerverna håller i denna något ovana situation.

3. Kopparbergs/Göteborg FC (33p, +27)
Göteborgs spel börjar se ganska bra ut men borta mot KIF Örebro har man väldigt blandade resultat de senaste åren så där kan allt hända. För Göteborg väntar sedan Kristianstad borta där man ofta har det jobbigt och sedan avslutas det hela hemma mot ett ganska formstarkt Vittsjö. Tufft spelschema alltså och det är egentligen bara den fina målskillnaden som talar för laget.

4. Linköpings FC (33p, +22)
Sämst utgångsläge men mest gynnsamt spelschema. Linköping ska möta Eskilstuna United hemma i nästa omgång och det är väl kanske där största risken för poängtapp finns. Matcherna mot AIK borta och Piteå hemma ska man inte behöva tappa pong i och kanske kan man hämta in lite av den målskillnaden man är efter Göteborg också. Det luktar helt klar 9 poäng till Linköping.