Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

KIF Örebro – K/Göteborg FC 0-1

KIF Örebro föll med 0-1 hemma mot Kopparbergs/Göteborg FC i den oerhört viktiga matchen i striden om andraplatsen. Det innebär att det nu är Göteborg som har kommandot i den kampen men den innebär också att Linköpings möjligheter komma tvåa också ökade rejält. Hela den kampen kommer att leva in till sista omgången.

Matchen i sig var årets bästa sömnpiller med svagt spel i lågt tempo. KIF Örebro gick in i matchen nöjda med den poäng de redan hade och gjorde sitt bästa för att dra ner tempot i matchen. Det lyckades man bra med och spelförande Göteborg hade ett passningsspel som var alldeles för svagt och laget var alldeles för orörligt för att man skulle få upp något vettigt tempo.

Matchen fortsatte på samma sätt fram till mitten av andra halvlek när samarbetet mellan Manon Melis och Lieke Martens i Göteborgs offensiv till slut för första gången i matchen fungerade riktigt bra. Manon Melis avslutade sin långa måltorka i helt rätt läge och satte 0-1 (’73) för gästerna, fint framspelad av Martens. Örebro tvingades flytta fram spelet men lyckades inte kvittera.

Med två omgångar kvar står nu båda lagen på 36 poäng men Göteborg har en överlägsen målskillnad. Linköping går också upp på 36 poäng om man besegrar Eskilstuna United i morgondagens TV-sända match och har just nu sex måls sämre målskillnad än Göteborg.

Återstående schema:
Kopparbergs/Göteborg FC: Kristianstads DFF (b), Vittsjö GIK (h)
KIF Örebro: Jitex BK (b), Eskilstuna United (h)
Linköpings FC: Eskilstuna United (h), AIK (b), Piteå IF (h)