KIF Örebro – Mallbacken 2-1

KIF Örebro tog årets första seger genom att besegra Mallbackens IF med 2-1 i en ganska dålig match. Dock en helt rättvis seger för hemmalaget som dominerade stort i spelet mot ett Mallbacken som under större delen av matchen fick inrikta sig på försvarsspel.

KIF Örebro pepprade Mallbackens straffområde med luftbollar i första halvlek men hade låg kvalitet i nickarna de gånger målvakten Jennifer Falk inte tog bollarna. Mallbacken skapade nästan ingenting men var effektiva och Mimmi Larsson satte ett av mycket få avslut till 0-1 (24′) efter en fin individuell prestation samt svagt försvarsspel av hemmalaget.

I andra halvlek trycker Örebro tillbaka Mallbacken rejält. Matchen vänder under några minuter efter två svaga försvarsingripanden av Mallbacken. Först en för vågad utrusning på frispark av Jennifer Falk där Elin Magnusson kom först på bollen och nickade in 1-1 (70′) i öppet mål. Sedan en lite klantig dragning i armen på Sarah Michael av Sarah Bergman som ledde till straff som Sanna Talonen säkert satte till 2-1 (77′).

Matchens 5 främsta
1. Mimmi Larsson (Mallbacken) – Den som visade mest vilja och klass i matchen. Härligt kämpa-mål hårt offensivt och defensivt jobb och tvingades göra nästan allt i offensiven på egen hand.
2. Susanna Lehtinen – (KIF Örebro) – En av få som visade löpvilja i hemmalaget i första halvlek då hon var en av de hetare i lagets offensiv. Säker i defensiven men slarvade lite för mycket i passningsspelet ibland.
3. Tessa Gavilsky (Mallbacken) – Börjar växa in i den allsvenska kostymen och vann mycket boll på mittfältet både i närkamper och med huvudspelet där hon bl.a. skarvade fram bollen till målet.
4. Elin Magnusson (KIF Örebro) – Stabil som vänsterback denna dag, men kunde kanske deltagit mer i offensiven. Nickade in den viktiga kvitteringen.
5. Eilish McSorley (Mallbacken) – Slarvade bort ett par viktiga frisparkar men var stabil i defensiven.

Väntar fortfarande på att Örebros offensiva trio Sanna Talonen, Sarah Michael och Ogonna Chukwudi ska vakna till ordentligt. De var inte direkt dåliga i matchen och hade alla en del bra aktioner men där finns det helt klart mer att hämta.