KIF Örebro till Champions League

KIF Örebro behövde en poäng men tog när man i den sista omgången besegrade Eskilstuna United med 2-0. Stort grattis till KIF Örebro som därmed säkrade andraplatsen i Damallsvenskan och spelar i UEFA Women’s Champions League 2014/15. Kul att ett nytt svenskt lag får känna på spel i Europa.  För övrigt Örebros främsta placering i Damallsvenskan någonsin.

Elin Magnussons inlägg i mitten av första halvlek ledde till ett självmål till 1-0 (26′) då den snyggt nickades in av bortaförsvarets Louise Quinn. Därefter kändes det som Örebro hade full kontroll på matchen utan att för den delen briljera spelmässigt. Sanna Talonen gjorde 2-0 (65′) i mitten av andra halvlek på Lucie Martinkovas inlägg. Det blev också slutresultatet och en välförtjänt seger till Örtebro.

Eskilstuna United var oerhört uddlöst framåt och skapade knappt en enda målchans på hela matchen. Man saknade helt klart Allysha Chapmans energi och Gaëlle Enganamouits styrka i offensiven, båda på landslagsuppdrag.

KIF Örebros nyckel till framgång var utan tvekan det ramstarka försvarsspelet och man har bara släppt in 14 mål i årets serie, bäst av samtliga lag och drygt 20 färre än förra säsongen (då på 22 matcher). Till nästa säsong behöver man utveckla det offensiva spelet för att bli ännu bättre.