Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Kopparbergs/Göteborg FC – Tyresö FF 1-1

Den 6:e omgången av Damallsvenskan drog igång med mötet mellan Kopparbergs/Göteborg FC och Tyresö FF. Eftersom Tyresö sladdar en del i tabellen var det inget toppmöte i den bemärkelsen men i ändå i allra högsta grad en match mellan två av landets bästa lag. Matchen i sig var annars kanske ingen riktigt höjdare utan det bjöds mer på kamp än skönspel och på ganska få målchanser. Sett över hela matchen ett visst spelövertag för Tyresö men chansmässigt jämnt och resultatet får betraktas som rättvist. .

Fortsatt obesegrade Göteborg lyckas inte avgöra matcherna utan spelade oavgjort för fjärde matchen i rad och är på väg att kryssa bort sin plats i tabelltoppen. Man hade till den här matchen stuvat om lite i laget och bl.a. flyttat in Lieke Martens centralt. Som den skickliga spelare hon är så klarade hon av den uppgiften bra också och hade en läcker framspelning till Manon Melis 1-0 i början av andra halvlek. Det dröjde dock inte så länge innan Marta lite för enkelt fick skicka in kvitteringen till 1-1 med en hård, låg frispark genom muren.

Inget av lagen lyckades få igång sitt normalt sätt ganska fina kortpassningsspel. Det var inte heller så många spelare som utmärkte sig särskilt men Sara Lindén visar fortsatt fin form i Göteborg och bjöd på fin teknik ute på sin lite ovana vänster mittfältsposition. Marlene Sjöberg gjorde som vanligt en stark match och Beata Kollmats ersatte skadade och hittills under säsongen utmärkta Kathlene Fernström på ett mycket bra sätt.

I Tyresö visade Marta och Caroline Seger som vanligt vilja och energi men precis som hos övriga laget saknades det lilla extra i offensiven denna dag. Den behöver förbättras ett par snäpp i Champions League-finalen som är nästa uppgift för Tyresö-gänget. Förhoppningsvis är då Verónica Boquete, Linda Sembrant och Meghan Klingenberg tillbaka då de alla saknades i dagens match. Mest osäkert är det vad gäller Boquete som inte har spelat sedan förra CL-matchen. Final på torsdag 22:a maj i Lissabon mot Wolfsburg (Den sänds för övrigt i SVT).

Övriga matcher i omgången spelas på söndag samt ytterligare en TV-match på onsdag om en vecka.  Det blir några riktigt intressanta matcher. FC Rosengård tänker säkert se till att Eskilstuna United blir av med sin förlustnolla. I botten spelas en mycket viktig match mellan de båda poänglösa lagen Jitex och AIK. För KIF Örebro är det dags att visa lite bättre takter efter en ganska svag säsongsinledning. Men Piteå har visat upp ett starkt försvar och är fortsatt förlustfria. Umeå och Linköping är favoriter mot Vittsjö respektive Kristianstad men det är inte på något sätt enkla eller givna matcher.

18/5 13:00 T3 Arena: Umeå IK  – Vittsjö GIK  
18/5 15:00 Åbyvallen: Jitex Mölndal BK – AIK
18/5 15:00 Behrn Arena: KIF Örebro – Piteå IF  
18/5 16:00 Malmö IP: FC Rosengård – Eskilstuna United 
21/5 18:45 Linköpings FC – Kristianstads DFF