Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Kopparbergs/Göteborg FC vann Supercupen

Göteborgs målvakt Kristin Hammarström blev stor matchhjälte när Kopparbergs/Göteborg FC besegrade Tyresö FF i Supercupen. Det krävdes till slut straffläggning för att skilja de båda lagen åt och efter att Hammarström räddat två straffar kunde norskan Cathrine Dyngvold skjuta hem segern till Göteborg som har blivit lite av en skräckmotståndare för Tyresö.

Det hela började med en jämn första halvlek med ganska få målchanser och den slutade också 0-0. Göteborg visade upp betydligt mer mod och bättre passningsspel än i Champions League. Dessutom gjorde Jodie Taylor en fin debut och spetsade till lagets anfall avsevärt. I Tyresö var det främst Veró Boquete som visade klass i början av matchen. I andra halvlek tog Tyresö över allt mer och redan tidigt tog man ledningen när Marta satte 1-0. Göteborg hade dock inte gett utan replikerade ganska snabbt när Anita Asante påpassligt satte 1-1 från nära håll. På en inövad frispark slagen av Yael Averbuch fick sedan Olivia Schough in 1-2. Två snabba byten fick sedan ännu bättre fart på Tyresös anfallsspel och med halvtimmen kvar satte Christen Press 2-2.

Resten av halvleken handlade det nästan enbart om Tyresö som gång på gång kom till fina lägen, men Kristin Hammarström i målet räddade Göteborg till en förlängning. Även i förlängningen var det Tyresö som tryckte på rejält utan att lyckas få in bollen mot ett tröttkört men hårt kämpande Göteborgslag. Väl i straffsparksläggningen var Göteborg, precis som i cupfinalen i höstas, snäppet vassare och gick segrande ur striden. Kristin Hammarström räddade Lisa Dahlkvists och Martas straffar medans Carola Söberg i Tyresömålet gjorde en vass rädning på Camille Levins straff.  Tyresös Verónica Boquete och Line Røddik Hansen, samt Göteborgs  Yael Averbuch, Anita Asante, Marlene Sjöberg och Cathrine Dyngvold var de som satte sina straffar. Tungt för Tyresö som borde ha avgjort matchen under ordinare tid.