Kort om Brasilien-matchen


Har i efterhand sett Sverige-Brasilien som bekant slutade 1-1. En match som inte gav så många nya intryck mot ganska svagt motstånd. Spelmässigt var Sverige klart bättre en ”nya” Brasilien som har en bra bit kvar inan man är tillbaka på sin absoluta toppnivå. Lite oroväckande då att Sverige ändå inte lyckas vinna en sådan här match. Och Sveriges främsta problem finns just i anfallsspelet där vi fortsatt har svårt att spela oss till klara lägen samt att avsluten ofta är lite för svaga.

Brasilianskorna hade inte så mycket att komma med i offensiven bortsett från en del snabba omställningar på vänsterkanten. Där fick Lina Nilsson en del problem och just kampen om högerbacksplatsen med Jessica Samuelsson är nog inte helt avgjord ännu. Riviga Samuelsson känns kanske som det säkrare alternativet i defensiven medans Nilsson känns lugnare och mer trygg med bollen i offensiven. Övriga tre (Rohlin, Fischer, Thunebro) kändes säkra och framförallt Sara Thunebro tycker jag höjde sig ett snäpp defensivt från senaste matchen.

I övrigt tycker inte att någon spelare stack ut särskilt vare sig negativt eller positivt, stabila insatser men inte så mycket mer. Antonia Göransson och Josefine Öqvist visade dock mycket vilja på sina kanter. Speciellt positivt att Göransson visar uppåtgående form. Båda har nog goda möjligheter att finnas med i startelvan mot Danmark i EM.  Elin Magnusson fick debutera i landslaget som vänsterback och har nog goda möjligheter att komma med i truppen eftersom hon är ett bra alternativ både som vänsterback och mittfältare.

1-0 Nilla Fischer (’6), 1-1 Andressa (’31 straff) – Publik: 5507 (Söderstadion, Stockholm)