Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Kort om helgens fotboll

Elitettan, omgång 10

AIK – Assi IF  2-0
IFK Kalmar – IK Uppsala Fotboll  2-1
Kungsbacka DFF – Holmalunds IF  2-0
Mallbackens IF Sunne – Hovås Billdal IF  2-0
Växjö DFF – Östersunds DFF  5-0
Umeå IK  – Västerås BK 30  1-2
Sundsvalls DFF – IF Böljan  2-1

AIK besegrade Assi och blandar sig i toppstriden där alla andra topplag också vann. BK 30 tog en fin skalp när man besegrade Umeå IK på bortaplan. Sundsvall tog årets första efterlängtade seger och kom i kapp övriga bottenlag.


Norge: I helgens toppmöte i Norge föll Avaldsnes på hemmaplan mot regerande mästarna LSK Kvinner med 0-1.  Jag hade tyvärr inte tid att se matchen som förstås var tvungen att spelas mitt bland fem damallsvenska matcher. Synne Skinnes Hansen segerskytt och LSK upp i serieledning.

Höjdpunkter:


Spanien: Barcelona vann den spanska cupen, Copa de la Reina, genom att besegra ligamästarna Atlético Madrid med 4-1.  Barcelona var det klart bättre laget så segern var fullt rättvis. Atlético hade chansen att ledningen i första halvlek men brände den väldigt billiga straffen.

Skyttedrottningen Jennifer Hermoso avslutade sin tid i Barcelona med en stormatch och två nya mål. Hon ska nu ha skrivit på ett femårskontrakt med PSG. PSG ryktas även ha gjort klart med spanska ligans bästa målvakt, chilenska Christiane Endler sopm därmed lämnar Valencia.

Ävenn stora mittfältstalangen Sandra Hernández samt rutinerade mittbacken Ane Bergara lämnar Barcelona efter skadefyllda säsonger. Inte heller Elfenbenskustens speedkula Koko Ange N’Guessan blir kvar i klubben.

Höjdpunkter:

3var till Kort om helgens fotboll

 1. The Observer says:

  Efter att Assi börjat slira har de lämnat dörren öppen för jagande lag bakifrån. Växjö har nu siffror som liknar de som LB07 hade förra säsongen. LB07 har gått bättre än förväntat i DA och har bara Växjö ekonomi som funkar kanske de också kan etablera sig i DA. Mallbacken – Hovås var ingen snygg match, men det blir det ju sällan mellan två bottenlag som kämpar för livet. Trots att AIK nu är ett av lagen som nosar på toppen är väl risken stor att de får sällskap i Elitettan av Hammarby 2018. Inte bra för Stockholmsfotbollen – eller damfotbollen i Sverige.

 2. Uffe says:

  Jag tycker att det vore toppen om stora fina landskapet Småland fick åtminstone ett allsvenskt damlag, Växjö DFF, till nästa år. Och varför inte IFK Kalmar dessutom? Det var länge sedan Östers damer (Växjö) var uppe och härjade i högsta damserien. Fast vad säger man i norra Småland om detta? Mariebo IK har kämpat och kämpat år efter år för att nå ”societeten” i näst högsta damserien, men det vill sig liksom inte för Jönköpingstjejerna.

  Ja, sensationen Assi har börjat slira. Kan det ha något att göra med att sommarvärmen anlänt och fått tjejerna vana vid arktiska förhållanden knäsvaga av hettan? 😉

  Jag inbillar mig att många lagda åt kampsporthållet till uppskattar fajter mellan bottenlag som slåss för livet. Låt blod, svett och tårar flöda! 🙂

 3. Uffe says:

  ”Människan spår, Gud rår”, lyder visst ett gammalt talesätt. När det handlar om Damlandslaget, David, ska vi betänka att Pia Sundhage står för det gudomliga inslaget. ”The rest is silence”. (William Shakespeare, ”Hamlet”, sista akten.)