Kostsamma förluster för KIF Örebro?


Nerikes Allehanda skriver idag att KIF Örebro inte kan matcha Sparta Prags bud för att behålla sina tjeckiska tvillingar Lucie och Irena Martínková. De återvänder därför hem för att förstärka sin tidigare tjeckiska klubb efter två år i Sverige. Det är spelarförluster som kan bli kostsamma på mer än ett sätt.

Just Sparta Prag får nämligen troligtvis inte vinna den tjeckiska ligan om KIF Örebro ska ha någon chans att bli seedade i Champions League till hösten. Sparta Prag är nämligen rankat högre än KIF Örebro till skillnad från ärkerivalen Slavia Prag som just nu toppar tabellen före Sparta på bättre målskillnad. Nu är det fler ligor och faktorer som ska gå KIF Örebros väg för att laget ska bli seedat men det kan mycket väl visa sig bli avgörande.

Rent sportsligt för KIF Örebro så tappar man ju också två starka profiler som har en riktigt stark säsong bakom sig. Kraftfulla och hårdföra Lucie Martínková har varit viktig för offensiven, inte minst med sina inlägg medans Irena Martínková skapat stabilitet centralt med sitt hårda arbete. Om nu ryktena om att Lisa Dahlkvist och Hanna Folkesson kommer in i truppen stämmer så blir förstås de sportsliga förlusterna mindre.

,