Kristianstad – Eskilstuna 0-2


Kristianstads DFF lyckades inte upprepa succén från förra helgen utan stod för en ganska blek insats när man föll med 0-2 mot Eskilstuna United. United fortsätter däremot att se ruskigt stabila ut och släppte knappt till en enda målchans på hela matchen.

Det blixtrar kanske inte direkt om Eskilstuna i straffområdet, men det är lagets mittfält som imponerat mest under våren och idag säkrade de segern med skott utanför straffområdet. Uniteds Sara Thunebro missade en straff i första halvlek, eller Brett Maron räddade.

0-1 62’ Malin Diaz Pettersson , 0-2 69’ Petra Larsson  

Matchens 3 främsta
1. Petra Larsson (Eskilstuna United) – Ny mycket stabil insats med många bollvinster och säkert passningsspel. Dessutom ett riktigt snyggt mål upp i krysset. 
2. Malin Diaz (Eskilstuna United) – Ny bra match av Diaz och som vanligt fin bollbehandling. För ovanlighetens skull också målskytt när hennes inte allt för märkvärdiga men välplacerade skott letade sig in i mål.
3. Glódís Perla Viggósdóttir (Eskilstuna United) – Fortsätter att vara superstabil i backlinjen.

Kristianstad har haft en del sjukdomsbekymmer i truppen och nog såg det ut att saknas en del energi. Johanna Rasmussen fortsätter åtminstone att spela bra och jag tycker även att Elin Karlsson gör en stabil insats som vänsterback.

Matchfakta på Livescore

,

Ett svar till “Kristianstad – Eskilstuna 0-2”

  1. Som Petra Larsson spelar nu måste hon ju vara ett alternativ för Sundhage för den så kritiska rollen som defensiv mittfältare i Landslaget. Kommer ihåg hur besviken jag var att hon aldrig fick chansen under sina säsonger i LFC, inte ens efter den magnifika 2009 säsongen när hon hjälpte Seger till storslam på fotbollsgalan, men nu när hon spelar i ett annat lag så kanske det är dags.