Kristianstad ger sig in i toppstriden?


Kristianstad gjorde igår klart med Becky Edwards och Katrín Ómarsdóttir och plötsligt ser lagets centrala mittfält, som känts som dess svaghet, riktigt bra ut.  Isländskan Katrín Ómarsdóttir spelade i KDFF även 2010 och gjorde redan då mycket starka insatser. 23-åriga amerikanskan Becky Edwards, dubbel WPS-mästare och tidigare U20-VM-mästare spelade förra hösten några matcher i Hammarby.  På mittfältet finns sedan innan bl.a. lovande Julia Mohlin, Alice Nilsson och Elena Sadiku, samt stabila Therese Björck.

I målet finns Lindahl som var mycket bra i Damallsvenskan förra säsongen. I backlinjen har man en av Damallsvenskans bästa mittbackar i hypersnabba Atladóttir. Här finns också unga lovande svenska spelare som Mia Carlsson, Emelie Johnsson och Anna Persson. Har de tagit ett kliv till tillls i år kanske?

Offensivt har Rasmussens fantastiska inlägg, lagkapten Moberg och Asllani som förhoppningsvis kommer tillbaka till gammal god form i år. Lägg där dessutom till snabba och klart underskattade Elin Nilsen.

Känslan är ändå att Kristianstad inte riktigt har den absoluta spetsen för att kunna hota topp 3, men man kommer säkert kunna ställa till det en hel del även för dessa lag.

 

Personligen tycker jag detta skulle kunna vara en riktigt vass 4-2-3-1 uppställning:

 

Moberg

Rasmussen – Nilsen – Asllani

Edwards – Ómarsdóttir

Johnsson – Carlsson – Atladottír – Óðinsdóttir

Lindahl