Kristianstad – K/Göteborg 3-2


Kristianstads DFF ställde till det rejält för Kopparbergs/Göteborg FC när man vann med 3-2 hemma på Vilans IP idag. Oerhört tung förlust i kampen om andraplatsen för Göteborg  som faller på både dåligt försvarsspel och ineffektivitet i avslutslägena. Stark seger för Kristianstad som därmed säkrade en fin femteplats.

Göteborg inledde annars klart starkast mot ett lite avvaktande hemmalag och tog också ledningen när Sara Lindén spelade fram Manon Melis till 1-0 (17′). Göteborg hade därefter bra koll på Kristianstad som inte mycket offensivt.

Kristianstad spelade upp sig rejält i andra halvlek och tog över kommandot och började stundtals spela fina anfallsfotboll. Susanne Moberg fick dock alldeles för enkelt nicka in 1-1 (55′) efter svagt försvarsspel. Även Kristianstad bjöd på svagt försvarspel när en hemåtnick hamnade i gapet på Manon Melis som satte 1-2 (64′). På nytt svagt försvarsagerande av Göteborg gjorde Rebecca Edwards 2-2 (75′) på Johanna Rasmussens inlägg.

Därefter tryckte Göteborg på framåt för att få in ett segermål och både Martens och Melis hade gyllene lägen att avgöra matchen. Men var det inte svaga avslut så stod Hedvig Lindahls ersättare i Kristianstadmålet, Hanna Persson, i vägen. Kristianstad fortsatte att hota med vassa kontringar där man fyllde på med bra med folk. Maja Norrhamn gjorde ett piggt inhopp för Kristianstad och kom gång på gång in i straffområdet och slutminuterna gjorde det att bollen studsade ut till Therese Björck som får drömträff och dundrar bollen upp i krysset till 3-2 (90′).

Resultatet innebär att det är KIF Örebro som har allt i egna händer vad gäller andraplatsen inför den sista omgången då man är tre poäng fler än Göteborg. Örebro avslutar med match hemma mot Eskilstuna United och Göteborg avslutar hemma mot Vittsjö GIK. Om KIF Örebro förlorar och Göteborg vinner så är det Göteborg som tar andraplatsen på bättre målskillnad.

Övriga resultat idag:

Piteå IF – Umeå IK  1-1
0-1 Lisa Lantz (35′), 1-1 Ronja Aronsson (90′)

Vittsjö GIK – FC Rosengård 1-4 
0-1 Nathalie Persson (12′), 0-2 Kirsten van de Ven (16′), 1-2 Jane Ross (53′), 1-3 Persson (86′), 1-4 Ramona Bachmann (91′).

,