Kristianstad – KIF Örebro 3-1

Kristianstads DFF vann den uppskjutna matchen från omgång 13 när KIF Örebro besegrades med 3-1. Kristianstad hade mer spets både i anfall och försvar denna dag vilket blev avgörande. Kristianstad passerade även sina motståndare i tabellen och klev upp på 6:e plats. KIF Örebro tycks för övrigt inte få någon ersättning för resan till den uppskjutna matchen, vilket jag tycker känns lite märkligt.

Efter en mycket chansfattig första halvlek fick Kristianstad fart på offensiven i början av andra när Ida Guehai inom några minuter satte både 1-0 (50′) och 2-0 (54′). Örebro kom till ytterst få avslut men precis efter att hemmalaget missat ett gyllene läge att döda matchen kom reduceringen 2-1 (69′) genom Sarah Michael. Amanda Edgren satte dock strax därefter 3-1 (75′) och matchen kändes avgjord.  Örebro satsade sedan allt framåt och kunde (borde?) ha fått straff i slutet av matchen men ett stabilt hemmaförsvar red ut stormen.

Matchens 3 främsta
1. Ida Guehai (Kristianstads DFF) – Stor segerregissör med  två mål och en assist.
2. Mia Carlsson (Kristianstads DFF) – Så gott som felfri möjligtvis med undantag från  vid målet. Vann väldigt många dueller och täckte upp bakom sina backkollegor. Låg bakom ledningsmålet med långbollen upp bakom Örebros backlinje.
3. Alice Nilsson (Kristianstads DFF) – Har verkligen hittat rätt på defensiva mittfältsposition och var åter mycket välplacerad och kunde avvärja Örebros uppspel. Mycket säker i passningsspelet igen.