Kristianstad – Mallbacken 2-1

Kristianstads DFF besegrade idag Mallbackens IF med 2-1. En tung förlust för Mallbacken som spelmässigt var minst lika bra som sina motståndare och oavgjort hade bättre speglat matchbilden.

Mallbacken inledde starkt och var i första halvlek det klart bättre laget. Man skapade inte så jättemycket chanser men fick ganska bra tryck mot hemmamålet när man gång på gång vann tillbaka bollen högt upp i planen.

Miittbacken Eilish McSorley tvingades tyvärr utgå skadad i slutet av första halvlek något som gjorde att Mallbackens försvar inte kändes lika stabilt i andra halvlek. Det gjorde att Kristianstad lite för enkelt kunde komma till en del fina lägen när spelet böljande fram och tillbaka. Margrét Lára Viðarsdóttir nickade snyggt in 1-0 (57′) på Rasmussens inlägg men inte så långt där efter satte Tessa Gavilsky 1-1 (63′) på vollety på Bethkes hörna.

Kristianstads nyförvärv Ida Guehai växte och växte under matchens gång och i lutminuterna nickade hon in seger målet 2-1. (87′). Båda lagen hade lägen att göra fler mål i andra halvlek och Kristianstads inhoppare Lisa Karlsson prickade ribban och Mallbackens Mimmi Larsson dribblade sig igenom försvaret och prickade stolpen.

Matchens 5 främsta
1. Katie Bethke (Mallbacken) – Har växt rejält de senaste omgångarna och vann väldigt mycket boll idag. Bra i passningsspelet och många fint slagna hörnor och frisparkar.
2. Ida Guehai (Kristianstad) – Hade det lite tufft inledningsvis på mittfältet men flyttades sedan upp i anfallet där det gick bättre. Lite av matchens lirare i andra halvlek och avgjorde matchen i slutminuterna.
3. Tessa Gavilsky (Mallbacken) – Har precis som Bethke växt in i Damallsvenskan och även hon vann mycket boll och hade bra passningsspel när duon dominerade på mittfältet. Målskytt.
4. Madelen Janogy (Mallbacken) – Ytterligare en spelare som bara blir bättre och bättre ju mer hon får spela i serien. Hårt slit matchen igenom och med sin fina teknik är hon svår att avväpna för motståndarbacklinjen. Mycket bra kompliment till hårt uppvaktade Mimmi Larsson.
5. Alice Nilsson (Kristianstad)  – Stabilast i hemmabacklinjen denna dag där hon ofta lugnt och smart löste problemen.