Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Kroatien – Sverige 0-2

Kroatien försvarade sig väl men föll till slut ändå med 0-2 (Hurtig, Asllani) mot Sverige. Sverige dominerade spelet kraftigt men hade länge svårt att skapa de heta chanserna men fick till slut in ett par bollar i andra halvlek

Matchen förstördes helt av den bedrövliga planen och det ihållande regnet vilket gör det svårt att göra någon djupare analys av matchen. Jag tycker ändå att den svenska vänsterkanten var positiv. Både Lina Hurtig och Mia Carlsson tog för sig när de nu fick chansen.

Carlsson fick förtroende att lägga både vänsterhörnor och frisparkar och hade bra precision, men hon är ju annars kanske den spelare jag helst skulle vilja se i straffområdet eftersom hon också är bland de bäst i laget i luftrummet om inte den allra bästa.

Marija Banusic och Fridolina Rolfö hittade väl kanske inte riktigt rätt i sina roller men de är ju också lite mer lirare som drabbades extra hårt av det dåliga underlaget.

I matchen mot Danmark i oktober får vi ett bättre svar på hur bra det nya Sverige är och kan bli. Danmark besegrade idag för övrigt Ungern med hela 6-1 på bortaplan.

Ett svar till Kroatien – Sverige 0-2

 1. axel says:

  Sverige vill spela det spelet man är inte van vid. Passningsspel laget vill etablera blev dock mycket stressigt och ostrukturerat.
  För att börja med då borde man inte tänka så mycket på tempo utan att passning kommer till rätt adress, sedan stegvis höja tempo i takten med att spelarna anpassat sig till den typ av spelet
  Annars var det en ”grovjobbarnas” match med tanke på förutsättningar.
  Fast bästa spelare för dagen, i min tycke, känner vi inte som ett sådan, möjligen har Asllani blivit en av de, inte minst efter tiden i England
  Hennes grovjobb hade för det mesta resultat, det var definitivt inte grovgöra för grovgörans skull.
  Sammarbete mellan olika lagdelar fungerade någorlunda ok medan sammarbete inom anfall respektive försvar kan bli mycket bättre.
  Rolfö och Banusic var tagna av sina rollens betydelse istället att tolka situationer på bästa sätt
  Blackstenius spelade utan att tänka als på sin tilltänkta roll medan Hurtig spelade som hon brukar göra.
  Seger tog sin roll för givet utan att sticka ut med onödig kreativitet hon är kappabel till.
  Samuelsson visade återigen sin dålig bollbehandling som hennes konkurent till position, Björn, skulle klarat galant
  Fischer, Sembrant och Lindahl gjorde inte mycket väsen av sig, typ som bilar som gått 30.000mil men som man kan fortsätta köra ett tag till, oavsett underlaget
  Carlsson är överläggsen bästa huvudspelare i detta lag, tycker jag Darför var rätt medioker ide att hon tog hörnor när det finns andra spelare…undrar om Rolfö kan slå ett hörna..
  Gerhardsson då måste ha tålamod med sin spelide och låta spelarna utveckla sin kreativitet utan att tappa sina roller