Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Kval till Elitettan 2015, omgång 1

Inför: De kommande två helgerna kommer fyra lag bli klara för Elitettan, tre segrare från nedanstående dubbelmöten samt ”bästa” förloraren (Utses utifrån flest poäng, målskillnad, gjorda mål. Som jag uttryckt tidigare så tror jag att IFK Kalmar och Kungsbacka DFF kommer ta ganska säkra kvalsegrar.

Norrlandsmötet Östersund – Assi känns mer ovisst och känslan är väl att båda de lagen har ganska god chans att gå upp genom att förloraren blir ”bästa” tvåa. Man kan ju också hamna i ett läge där något lag tar en så stor seger i första mötet att det redan känns avgjort och man kanske inte går för fullt i andra matchen vilket kan öppna för andra lag.

Som IFK Kalmars ordförande BG Svedjenäs idag uttrycker i Barometern idag så hade två trelagsgrupper där ettan och tvåan går upp till Elitettan varit ett klart smartare och mer rättvist sätt att utse de fyra lagen.

Omgång 1
2014-10-11 13:00 Tingbergsvallen: Kungsbacka DFF – Lidköpings FK  3-0
2014-10-11 15:00 Gröndals IP: IFK Kalmar – Örebro SK Söder  8-0
2014-10-12 14:00 Jämtkraft Arena: Östersunds DFF – Assi IF  2-2

Kommentar: Nog för att jag trpodde att IFK Kalmar skulle vinna ganska klart men den här totala överkörningen visar hur stor skillnad det är mellan topplagen i de olika division 1-serierna. Laget har förstås redan fixat sin plats i Elitettan och det ska mycket till för att Kungsbacka DFF ska tappa sin solklara ledning i den andra matchen. Inte helt oväntat blev det jämnare i norr och med en poäng vardera kan både Assi och Östersund mycket väl nå Elitettan. Värt att notera från Östersund är att landslagsmeriterade Maja Åström vaktar målet nu när jamaicanskan Nicole McClure lämnat.