Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Kvalet till Elitettan 2018

Sex lag gör upp tre platser till Elitettan 2018. Tre lag (BP, Jitex, LFK) har varit där förut och tre vill dit för första gången. Jag tycker alltid att det brukar finnas någon klar favorit i kvalet men den här gången har jag inte en susning om hur det ska sluta. Inget ont om Notviken men jag tycker det vore lite kul om Ljusdal gick upp i Elitettan. Hälsingland har ju varit ett svart hål på fotbollskartan vad gäller elitfotboll i ganska lång tid.


7/10 15:00 Jitex Mölndal BK – Asarums IF  1-3
8/10 13:00 Notvikens IK – Ljusdals IF  0-2
8/10 17:00 IF Brommapojkarna – Lidköpings FK  1-2

Bortalagen står alla med en fot i Elitettan efter segrar i det första mötet.


14/10 14:00 Lidköpings FK – IF Brommapojkarna  2-2  >>> LIDKÖPING till Elitettan
14/10 15:00 Asarums IF FK – Jitex Mölndal BK  2-1   >>> ASARUM till Elitettan
15/10 13:00 Ljusdals IF – Notvikens IK 3-0  >>> LJUSDAL till Elitettan

11var till Kvalet till Elitettan 2018

 1. Hans says:

  Spelare 12 vad tror du om Assi mot AIK. Vad är Assi för lag. Har dom utländska spelare. Läste om någon kommentar att det nog blir AIK som drar det längsta strået?? Det påverkar allsvenskan med långa resor om Assi går upp.

 2. spelare12 says:

  Ja, det finns några utländska spelare i Assis trupp där mittfältsstjärnan Fernanda da Silva sticker ut. Största delen av truppen består dock av spelare från Norrbotten.

  Blir verkligen en intressant match mot AIK som kan bli väldigt avgörande. Känns svårtippat men kanske att AIK får som knappa favoriter. Jag tror också på AIK som tvåa till slut eftersom man har ett lite lättare spelschema.

  Visst blir det långa resor om Assi går upp, inte minst för Assi själva med fyra Skåneresor antagligen. Men alltid kul med nya lag i Damallsvenskan, särskilt när det är sådan överraskning.

 3. am:s gäst says:

  Hur är det med Ifk Kalmar – har de någon chans på allsvenska platsen? I så fall – mäktar smålandsfotbollen med två damlag i högsta serien – sponsorer, spelare mm ska ju räcka till.

  • spelare12 says:

   Det är absolut inte kört för Kalmar men skadeproblemen i truppen har ju gjort att man inte visat någon lysande form den senaste tiden. Men sådant kan ju vända snabbt.

   Kanske kan rivaliteten mellan klubbarna och städerna rent av få fler sponsorer att vilja ställa upp om båda går upp. Man kan ju hoppas på det i alla fall. Båda klubbarna har haft ganska stor sökradie i jakt på spelare och det får man nog fortsätta att ha.

   • The Observer says:

    Tja, ”formsvaga” Kalmar gjorde i alla fall två mål mot Kristianstad i Svenska cupen för några dagar sedan. Det är inte alla allsvenska lag som mäktat med det…..

    • spelare12 says:

     Ett Kristianstad utan sina landslagsförsvarare kan tilläggas, men visst, ett stort kliv framåt jämfört med den senaste tidens resultat I Elitettan.

 4. Ladies First says:

  Föregående kommentarer handlar ju inte om kvalet till elitettan utan bara om nuvarande elitettanlag. Det finns väl andra forum där ni kan ventilera era åsikter eller hur ?!!

  För egen del ska jag kommentera nuv ellitettankval efter ”en halvlek”. Spännande med tre bortasegrar, ganska ovanligt. Mest imponerad av Asarum som visar moral och vänder 1-0 underläge till seger 1-3. Spännande fortsättning och upplösning kommande helg.

 5. Torbjörn says:

  Vill gärna följa matchen LFK-Brommapojkarna. Men VAR, VAR? Har letat 20 min nu

 6. AM says:

  Ljusdal klara för Elitettan!

 7. Ladies First says:

  Grattis Asarum, Lidköping och Ljusdal till elitettan 2018. Publiksiffror på kvalmatcherna som knappt damallsvenska matcher är i närheten av. Ska bli spännande att följa lagen nästa år.