Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

LdB FC Malmö eller Tyresö FF?

LdB FC Malmö 42 poäng. Tyresö FF 40 poäng. Ja, vilka vinner Damallsvenskan? Sex omgångar återstår och innet annat lag kommer blanda sig i guldstriden. De båda guldkandidaterna möts i den allra sista omgången i Malmö i vad som kan vara en helt avgörande match om guldet.

Tyresös spelschema: 25/9 AIK (b), 29/9 Umeå (h), 6/10 Djurgården (b), 14/10 Kristianstad (b), 27/10 Jitex (h)

Malmös spelschema: 23/9 Vittsjö (b), 30/9 Piteå (h), 7/10 Göteborg (b), 15/10 AIK (h), 28/10 Umeå (b)

Sista omgången: 3/11   13:00  LdB FC Malmö – Tyresö FF

Hyfsat likvärdiga motståndare, möjligtvis snäppet svårare för Malmö som har tre ganska luriga bortamatcher kvar. Framförallt  Kopparbergs/Göteborg på bortaplan är en svår match och där kan man mycket väl tappa poäng så att Tyresö kommer ifatt. I övriga matcher tror jag nog man har goda chanser att ta full pott fram till sista matchen. Man har fördelen att ha hemmaplan mot Tyresö och det kommer förstås ha viss betydelse.

Tyresö har visserligen hela fyra bortamatcher kvar, men eftersom två av dem är i Stockholmsområdet kommer man säkerligen ha bra stöd från publiken. Det känns som att Kristianstad är det enda laget utöver Malmö som kommer ha någon chans att ta poäng från Tyresö.

Bara att hoppas att spänningen lever in till sista omgången och det känns troligt att det kommer bli så. Magkänslan säger ändå att Tyresö tar hem det hela till slut. Man gör lite som man vill med motståndarna för tillfället och har större bredd i truppen än Malmö. Men sen ska lite nerver in i spelet också och då kan allt hända, det känner inte minst Tyresö till efter förra årets svaga avslutning. Nu är dock ett klart stabilare Tyresö vi ser i år så jag tor inte på någon upprepning av det.