LdB FC Malmö tog tillbaka guldet


Dagens stora gratis går till LdB FC Malmö som idag säkrade guldet i Damallsvenskan genom att på hemmaplan besegra Umeå IK med 2-0. Precis som under hela hösten var det det offensiva spelet med snabba och finurliga passningar och många löpningar som åter gav utdelning mot ett motståndarförsvar som inte riktigt kunde hänga med. Umeå stod ändå upp bra i andra halvlek när Malmö mer bevakade segern men var sällan riktigt farliga även om man faktiskt hade två bollar i målramen.

Segerregissör i dagens match var Therese Sjögran som fortsätter att leverera precisa och öppnande passningar.  Vid 1-0 (’20) gick passningen till Ali Riley som med en fin offensiv löpning fick in bollen snett innåt bakåt till Manon Melis som inte gjorde något misstag. 2-0 var ett nickmål av Sara Björk Gunnarsdóttir efter en lång episod med fint anfallsspel av Malmö. Till slut gick Sjögrans spelvändning ut till Lina Nilsson vars inlägg nådde Gunnarsdóttir. Förutom nämnda spelare så var Ramona Bachmann än en gång på riktigt spelhumör.

Dagens seger var lagets tionde raka och efter EM har det inte blivit et enda poängtapp, minst sagt imponerande. Det tidigare nämnda offensiva spelet tillsammans med en rad spelare i god form har gjort laget till en riktig segermaskin. Man har i år fått till det lagsspel som Tyresö med sin stora spelarkarusell inte har lyckats få ihop. 2569 personer följde guldfesten på plats på Malmö IP.