Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Linköpings FC vann Växjö 2013 Cup

Linköping tog en välförtjänt seger i Växjö 2013 Cup i Tipshallen genom att besegra Jitex med 2-1.  Det var dock Jitex som tog ledningen när Mimmi Löfwenius satte 0-1 i första halvlek. Just Löfwenius var den som stack ut ur mängden i ett som vanligt hårt arbetande Jitex och hon ser ut att bli viktig för lagets offensiv i år.

Det var många nya spelare på planen framförallt i Linköping, där det varit en hel del försändringar under vintern. Pia Sundhage var på plats för att spana in sina landslagsspelare och fick se en stabil Nilla Fischer både som mittfältare i första halvlek och mittback i andra halvlek. På vänsterbacksplatsen jobbade Jessica Samuelsson hårt men med blandat resultat. Då blev hon nog mer imponerad av högerkanten med Maja Krantz och serbiska testspelaren Jovana Damnjanović som båda stod för varsin assist och riktigt solida insatser. Damnjanović slog inlägget till självmålet som betydde 1-1 och Krantz spelade fram till Linda Sällströms 2-1. Jovana Damnjanović visar fina kvaliteter med sin snabbhet och teknik och kan nog definitivt bli aktuell för en övergång till Linköping. Matchens lirare var dock nog ändå danska Pernille Harder som fortsätter att gå från klarhet till klarhet i klubben.

I matchen om tredjepris var det derby mellan hemmalaget Öster och IFK Kalmar. Öster dominerade fullständigt i första halvlek och ledde välförtjänt med 2-0 i paus. I andra halvlek tappade man dock spelet och Kalmar kom ikapp till 2-2. Med sitt tredje mål för dagen kunde dock till slut matchens lirare, Nellie Karlsson, sätta avgörande 3-2. Båda Kalmar-målen gjordes av  Lina Malmberg.

 

10var till Linköpings FC vann Växjö 2013 Cup