Linköping – Kristianstad 1-0


Det satt långt inne men Linköpings spelövertag gav till slut utdelning mot Kristianstad som besegrades med 1-0.  Mål av Stina Blackstenius i 83:e matchminuten.

Linköping var det spelförande laget från första till sista minut och hade överlägset bollinnehav. Bortsett från ett par kontringslägen i första halvlek så var Linköpingsmålet nästan aldrig hotat och segern var klart rättvis.

Lagets offensiva spelet handlade dock mest om djupledsbollar på Stina Blackstenius och man hade svårt att spela till sig chanser på andra sätt, något som kanske till viss del berodde på att Linköping tvingades spela utan Pernille Harder som fick lite skadekänning strax innan match. Fridolina Rolfö kom in med lite energi en bit in i andra halvlek.

Kristianstad förlorade framför allt kampen om mittfältet där Mariann Gajhede och Claudia Neto tilläts dominera. Kul ändå att se Olivia Welin tillbaka i Kristianstad och hon spelade andra halvlek på det centrala mittfältet. En annan spännande talang, Nellie Karlsson, fick åter göra ett inhopp och fler lär det bli.

Matchens 3 främsta
1. Stina Blackstenius (Linköpings FC) – Nästan allt i Linköpings offensiv handlade om Stina Blackstenius och jag tycker hon är den enda som riktigt imponerar i matchen. Stark, rörlig och löpvillig matchen igenom, men det var det där med effektiviteten och jag saknar lite kyla i straffområdet. Avgör ändå matchen till slut.
2. Mariann Gajhede (Linköpings FC) – Har ju sett henne prestera betydligt bättre under våren men Gajhede bjöd på en del riktigt fina öppnande passningar under matchen. Hade kanske önskat lite fler offensiva initiativ men hon dominerade ändå mittfältet tillsammans med…
3. Claudia Neto (Linköpings FC) – Även Neto bjöd på en del fina öppnande passningar och var som vanligt bolltrygg även om hon också slarvade en del.

,

3 svar till “Linköping – Kristianstad 1-0”

  1. Hej!
    Nellie Karlsson gjorde allsvensk debut i förra matchen, KDFF – Umeå. Det gjorde också hennes syster. Elin Karlsson.

  2. Håller inte riktigt med om Claudia Neto, tycker hon hade det fortsatt svårt med precisionen i de ’viktiga’ passningarna och att hon tyvärr stoppar upp spelet när hon får bollen med för många bolltouch innan hon leverar bollen vidare.. Överhuvudtaget är jag lite förbryllad att LFC med sina snabba offensiva spelare inte väljer att spela fler längre bollar från backlinjen över mittfältet.

    Mot Kristianstad fungerade det hjälpligt då deras mittfältsspel var så dåligt men mot Eskilstuna körde man fast totalt på mittfältet och valde ändå att fortsätta spela genom Gajhede och Neto i de flesta uppspelen vilket gjorde anfallsspelet lättläst. När det som nu tar för lång tid i djupledsspelet så blir resultatet att motståndarna enkelt kan ställa LFC:s forwards offside, mot Kristianstad hade man hela 11 offsideavblåsningar vilket förstås är ett tecken att något är fel i anfallsspelet.

    Ändå förstås viktigt att få vinna så man inte hamnar för långt efter i toppstriden, det var nog också väldigt skönt för Stina Blackstenius att få göra mål med tanke på hur många chanser hon brände tidigare i matchen.