Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Linköping – Kristianstad 1-0

Det satt långt inne men Linköpings spelövertag gav till slut utdelning mot Kristianstad som besegrades med 1-0.  Mål av Stina Blackstenius i 83:e matchminuten.

Linköping var det spelförande laget från första till sista minut och hade överlägset bollinnehav. Bortsett från ett par kontringslägen i första halvlek så var Linköpingsmålet nästan aldrig hotat och segern var klart rättvis.

Lagets offensiva spelet handlade dock mest om djupledsbollar på Stina Blackstenius och man hade svårt att spela till sig chanser på andra sätt, något som kanske till viss del berodde på att Linköping tvingades spela utan Pernille Harder som fick lite skadekänning strax innan match. Fridolina Rolfö kom in med lite energi en bit in i andra halvlek.

Kristianstad förlorade framför allt kampen om mittfältet där Mariann Gajhede och Claudia Neto tilläts dominera. Kul ändå att se Olivia Welin tillbaka i Kristianstad och hon spelade andra halvlek på det centrala mittfältet. En annan spännande talang, Nellie Karlsson, fick åter göra ett inhopp och fler lär det bli.

Matchens 3 främsta
1. Stina Blackstenius (Linköpings FC) – Nästan allt i Linköpings offensiv handlade om Stina Blackstenius och jag tycker hon är den enda som riktigt imponerar i matchen. Stark, rörlig och löpvillig matchen igenom, men det var det där med effektiviteten och jag saknar lite kyla i straffområdet. Avgör ändå matchen till slut.
2. Mariann Gajhede (Linköpings FC) – Har ju sett henne prestera betydligt bättre under våren men Gajhede bjöd på en del riktigt fina öppnande passningar under matchen. Hade kanske önskat lite fler offensiva initiativ men hon dominerade ändå mittfältet tillsammans med…
3. Claudia Neto (Linköpings FC) – Även Neto bjöd på en del fina öppnande passningar och var som vanligt bolltrygg även om hon också slarvade en del.

3var till Linköping – Kristianstad 1-0