Linköping – Vittsjö 4-3


Det var ett piggt Linköping som inledde matchen klart bäst även om Vittsjös Emma Unkuri var nära att ge bortalaget en drömstart när hon prickade ribban i matchinledningen. Linköpings offensivlusta sumpades något av ett ganska blekt passningsspel. Som vanligt var det i första hand anfall i djupled som gällde för laget. Första målet kom dock till på hörna efter att  Vittsjös målvakt Loes Geurts tappat ut bollen och Pernille Harder påpassligt kunde särtta 1-0 (’17). Just Pernille Harder kan nog för övrigt på sikt växa ut till en riktigt stor offensiv speldirigent för laget. Målet blev en väckarklocka för Vittsjö som började äta sig in i matchen och jämnade ut spelet. Med halvtimmen spelad fick dock Manon Melis sitt första riktigt heta läge och satte fullt fart mot mål och placerade in 2-0 (’30).

Vittsjö fick en drömstart på andra halvlek när Sofia Lundgren kvitterade i målvaktstabbar och tappade bollen framför fötterna på Danesha Adams som satte 2-1 (’48). Har för övrigt lite svårt att förstå varför man envisas med att sätta Adams på kanten, tycker helt klart hon borde spela centralt och ha mera boll. Vittsjös försvar hade fortsatt problem med Linköpings snabba anfallare Lisa De Vanna och  Manon Melis, där den senare sprang sig fri och satte säkert 3-1 (’53). Strax därefter var hon åter ensam med en utrusande målvakt men klackade läckert bollen till Petra Larsson som kunde måtta in bollen i öppet mål till 4-1 (’56). Efter det målet släppte det lite för Linköping som började visa självförtroende och visade plötsligt upp ett riktigt fint passningsspel.

Men en ny tveksam målvaktsinsats av Lundgren på en hörna mitt i halvleken uttnyttjades av Emma Sjödahl som satte 4-2 (’73) och gav gästerna lite hopp igen. Sofia Lundgren må ha sett tveksam ut vid de fasta situationerna men gjorde också några riktigt fina räddningar på några Vittsjö-frilägen. Linköpings försvar stoppade dock de flesta Vittsjö-anfallen men vid just fasta situationer var det farligt gång på gång och bara turen räddade laget från fler insläppta mål när Mandy van den Berg (med vänstern) och Kirsty Yallop (med högern) måttade in precisa bollar i straffområdet. Även 4-3 (’87) kom på hörna och efter kaos i straffområdet lyckades Sofie Andersson kämpa in bollen. Riktigt nära kvittering kom man dock inte.

Manon Melis var den stora skillnaden mellan lagen denna dag där dock Linköping var spelmässigt det klart bättre laget och trots att de heta målchanserna fördelades ganska jämnt mellan lagen så känns segern rättvis. Måste dock åter imponeras av Vittsjö som aldrig ger upp matcherna. Sandra Adolfsson var för övrigt riktigt bra bollvinnare på mittfältet tills hon bytte av med Vlora Bajraktaraj som det var kul att få se på plan igen efter en del skadeproblem.

Publik: 389

Övriga matcher i omgång 18

 

, ,