Lollo Fors slutar


Louise ”Lollo” Fors, som numera är gift och heter Louise Schillgard, väljer att sluta spela fotboll på elitnivå redan vid 24 års ålder. Tråkigt förstås att Sveriges vassaste vänsterfot försvinner från fotbollsscenen. Hon öppnar dock lyckligtvis dörren för en comeback och förhoppningsvis blir det en sådan så småningom. Den senaste tiden har hon varit utlånad från Liverpool till Älta i Elitettan.

Mer om beslutet går att läsa i Aftonbladet där hon också rikttar kritik mot Pia Sundhage. Jag kan till viss del förstå den kritiken som handlar om Sundhages sätt att ta ut spelare hon tror stenhårt på trots att andra spelare kanske presterar bättre fotboll. Vidare kommer åter kritik mot svensk landslagsledning om hur det är svårt för spelare som sticker ut att hitta en plats i svenska landslag.

För Ältas brasilianska Elaine Moura är det också slut med fotbollen. Hon har i år spelat tre matcher med Älta men nu lagt skorna på hyllan. Elaine flyttade till Sverige 2005 och hade några framgångsrika år i Umeå IK innan det blev en kort sejour i USA och sedan åter spel i Sverige för Tyresö FF.

Det här är förstås två tunga avbräck för Älta IF som i nuläget är inblandat i nedflyttningsstriden i Elitettan.

,