Lyon – Frankfurt 2-0

Lyon upprepade sin seger i Women’s Champions League från förra året och besegrade rättvist Frankfurt med 2-0 inför imponerande 50212 åskådare i München. Det blev aldrig riktigt spännande och matchen kändes nästan avgjord när Lyon satte sitt andra mål innan halvtimmen var spelad.Den riktigt sprakande fotbollsunderhållningen uteblev och det blev mer kamp än skönlir matchen igenom.

Frankfurt började matchen piggt och satte direkt press mot Lyon-målet och skapade bl.a. en rad hörnor men utan att skapa några riktigt farliga lägen. Lyon kom dock snart in i matchen. I 14:e matchminuten drog Fankfurts Melanie Behringer ner Shirley Cruz i straffområdet och domare Jenny Palmqvist blåste straff. Le Sommer sate säkert 1-0 till Lyon. Lyon tog över matchen och dryga tio minuter senare nickar Renard i stolpen på Bompastors frispark. Bara minutrarna senare löper Lotta Schelin på en djupledsboll men tyska målvakten hinner före men nickar bollen rätt i gapet på Camille Abily som kan sätta 2-0 i öppet mål. Frankfurt får ett utmärkt tillfälle att reducera i slutminuterna av första halvlek när Behringer får friläge som dock Lyons målvakt Bouhaddi räddar. I andra halvlek satsar Frankfurt mer och matchen blir mer öppen och underhållande. Spelet böljar fram och tillbaka och det skapas en del chanser åt båda håll men några fler mål blir det inte.

Glädjande nog hade vi ett fel i vår preliminära Franklfurt-uppställning och vi fick se Sara Thunebro hela matchen på vänsterbacksplats. Hon gjorde en stabil insat och det känns bra att hon får spela en sådan här match ett OS-år. Efter en del slarviga passningar i första halvlek spelade hon upp sig i andra.  Lotta Schelin spelade förstås också från start för Lyon. Hon jobbar som alltid hårt och drar på sig mycket bevakning. Hon hade några hyfsade lägen men också flera ganska svaga avslut. Frankfurt bytte in Jessica Landström med knappa tio minuter kvar. Fjärde svenskan på plan, domare Jenny Palmqvist, gjorde en mycket bra insats med bara någon enda missad klar frispark.