Lyon – Juvisy 4-0

Lyon behåller avståndet på tre poäng ner till PSG i franska ligatoppen efter att idag rättvist och komfortabelt ha besegrat ligatrean Juvisy med 4-0.

Juvisy kan inte anklagas för fegspel utan valde att spela ganska offensivt och stod ändå upp ganska bra mot övermakten under större delen av matchen. Det gav dock stundtals hemmalaget väl stora ytor i offensiven. Det lyckades förstås Lyon så småningom utnyttja när Wendie Renard med högern tryckte in 1-0 (31′) i krysset efter en fin fotparad av målvakten Celine Deville på Louisa Necibs skott.

I första halvleks slutminut nickade Renard sedan stenhårt och snyggt in 2-0 (45+1′)på Necibs frispark. Där dog också matchen och andra halvlek blev mest en transportsträcka mot segern.

Lotta Schelin spelade 70 minuter och var på väg igenom Juvisy-försvaret vid ett antal tillfällen i första halvlek men lyckades inte komma hela vägen. Kvarten in på andra fick hon dock utdelning för sina löpningar när hon petade in Lara Dickenmanns inlägg till 3-0 (59′). Strax därefter gave en målvaktstavla självmålet 4-0 (65′).

Matchens 5 främsta
1. Louisa Necib (Lyon) – Har visat storform hela hösten och gjorde så även idag. Inblandad i mycket i offensiven, inte minst assist till tre av målen.
2. Wendie Renard (Lyon) – Lyons långa mittback har inte haft någon superhöst men idag var hon verkligen på spelhumör och imponerade i offensiven. Gjorde de båda första målen.
3. Amandine Henry (Lyon) – Precis som Necib fortsätter Henry att visa härlig form och dominerade för Lyon på defensivt mittfält.
4. Julie Soyer (Juvisy) – Inflyttad som mittback där hon gjorde ett mycket bra trots den klara förlusten. I första halvlek höll hon nästan på egen hand ner siffrorna när det stundtals blev rörigt i bortaförsvaret.
5. Lara Dickenmann (Lyon) – Stod som vanligt för en rad fina offensiva räder från sin högerbacksposition.

I dagens svenskmöte vann PSG över Montpellier med 2-1. Inga svenskmål den här gången men Caroline Sger och Kosovare Asllani startade för PSG precis som Linda Sembrant och Sofia Jakobsson för Montpellier. Eftersom avståndet till Juvisy utökades idag finns det inget som talar emot att det endast är Lyon och PSG som inbördes gör upp om vem som blir etta eller tvåa.