Lyon och Frankfurt segrare

Semifinalspelet i Champions League satte igång idag och det blev favoritsegrar i första mötet.

Lyon – Turbine Potsdam 5-1

Lyon var fullkomligt överlägsna i en svårspelad match på genomvåt plan där bollen stannade snabbt och glidtacklingarna duggade tätt. Lyonspelarna var snabbare, starkare och bättre på allt och segern kunde ha varit ännu större.  Lotta Schelin (1 mål), Camille Abily (2 mål) och Lara Dickenmann (1 mål) vara lysande men hela laget hade en helt annan inställning än tyskorna. Amandine Henry inledde målskyttet redan efter sex minuter och sedan kom Lyon i anfallsvåg efter anfallsvåg.

Potsdams chanser var lätträknade men mot slutet av matchen skapade man några chanser och fick tillslut in en reducering efter en frispark strax utanför straffområdet. Antonia Göransson blev utbytt i andra halvlek för Potsdam och strax därefter gjorde Margret Lára Viðarsdóttir ett piggt inhopp.  Viðarsdóttir , förra årets Damallsvenska skyttedrottning, har haft en del skadebekymmer men verkar nu vara orrdentligt på gång igen.

Arsenal – Frankfurt 1-2

Frankfurt fick sista ordet i en jämn match i London. Frankfurt tog ledningen (Crnogorčević) i mitten av andra halvlek men Arsenal kvitterade (Grant) strax därefter. På stopptid lyckades dock Kerstin Garefrekes trycka in 2-1 till gästerna och Frankfurt vann därmed för första gången på bortaplan i årets turnering. Jag har svårt att se att Frankfurt, som vanligtvis är starka hemma, ska kunna tappa detta mot ett Arsenal som ofta har problem på bortaplan.