Lyon tog andra raka trippeln


Lyon tog för andra året i rad trippeln (liga, cup, Champions League) efter att ikväll ha besegrat PSG på straffar efter en mållös match inför drygt 22000 i Cardiff. Hyfsat underhållande match under en timme men sedan kändes det som en enda lång väntan på straffsparksläggning.

Det var en match väldigt lik den franska cupfinalen med mycket boll för Lyon men ett PSG som försvarade sig utmärkt. Inte heller den här gången lyckades Lyon särskilt ofta komma igenom PSG-muren. Lyon skapade ändå mest men PSG hade ett par av matchens allra bästa lägen.

Det krävdes åtta straffomgångar för att få en segrare och de båda målvakterna klev fram för att ta straffar. Stor matchhjälte blev Lyons målvakt Sarah Bouhaddi som satte den avgörande straffen precis efter att målvaktskollegan Katarzyna Kiedrzynek i PSG missat sin straff.

I matchen var det annars PSGs försvarsspel som imponerade mest och jag tycker att Grace Geyoro är själva matchens lirare. Årets stora genombrott i fransk fotboll var åter lysande, både som mittback och mittfältare, under matchen men dessvärre en av straffsumparna.

Tungt för PSG med andra strafförlusten på kort tid och nu missar man ju även Champions League nästa säsong. PSGs mittback Sabrina Delannoy fick ingen drömavslutning när hon nu lägger skorna på hyllan. Caroline Seger blev kvar på bänken hela matchen för Lyon.


Ett svar till “Lyon tog andra raka trippeln”

  1. Amanda ilestedt Rosengård till Potsdam enligt Sydsvenskan. Ett avbräck för FCR kan jag tycka.