Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Malin Diaz till Djurgården

Djurgårdens IF presenterar idag på sin hemsida Malin Diaz som första nyförvärvet inför säsongen 2018. Det är förstås en alldeles utmärkt värvning och en signal om att Djurgården vill ta ytterligare steg mot toppen. Ett redan skickligt mittfält blir nu ännu starkare och förutsatt att alla fortsätter kan det nästa år bestå av Katrin Schmidt, Johanna Rytting Kaneryd, Emilia Appelqvist och Malin Diaz.

17var till Malin Diaz till Djurgården

 1. Hans says:

  Oj oj vilket mittfält det blir. Det är rätt tänkt tycker jag. Det lyfter fram laget och gör det mer spelförande. Kul att se sådana lag som kan husera på motståndarnas spel plana också. Kul ! Vilka anfallare har Dju ?

 2. Viktor says:

  Tror det blir väldigt tajt på det centrala mittfältet nästa år Kukkonen, Appelqvist, Schmidt, Höglund, Kaneryd och Diaz. Jag anser att alla dessa skulle ta en plats i startelvan i vilket lag som helst som ligger efter Djurgården i tabellen. Det kommer nog röras om en del och tror att spelare som Kukkonen och Höglund kanske till och med får söka sig vidare i karriären även om det är två favoriter enligt mig.

  Får man in en toppstriker så kan det bli ett läskigt lag nästa år med samma målvakt och backlinje sen ett tremanna mittfält med Diaz, Appelqvist och Scmidt och sen ett tremanna anfall med Stegius/Jalkerud/Norlin till vänster, Kaneryd till höger och sen en väldigt bra striker i mitten

 3. Anonym says:

  Sundhages nya jobb är officiellt inom 14 dagar skriver tidningar??

 4. Martin says:

  Sundhage sa att hennes nya jobb skulle ”förvåna alla” så jag tror varken det blir Eskilstuna eller Rosengård utan något helt annat.

 5. The Observer says:

  Djurgården byter plats med United i tabellen 2018? Kommer lite närmare Linköping och Rosengård, men fortfarande inte tillräckligt nära för att kunna utmana på allvar? I Stockholm behövs som alltid ett Stockholm United, men det lär nog tyvärr inte hända….

  Sundhage ja – står fortfarande med på SvFF:s kansli ”Dam/flick Elitavdelningen”, men utan titel eller arbetsuppgifter. Har avdelningschef Domanski Lyfors fixat nytt jobb till Sundhage? Ska kanske Sundhage helt lämna fotbollen och ägna sig åt politiken? Vad inom fotbollen skulle ”förvåna alla”?

  • Anonym says:

   Vad inom fotbollen skulle förvåna alla? Jo att någon i Sverige förutom hennes kompisar på förbundet skulle anställa henne.

  • Ulf says:

   Tror inte att Sundhage siktar in sig på Riksdagen. Hon sägs tillhöra en företeelse på yttersta vänsterkanten – ”revolutionära socialister”, eller nå´t sån’t – vars främsta dröm väl knappast är att få ägna sig åt parlamentarisk korridorpolitik och sömniga sessioner i plenisalen…

  • Svenneberka says:

   Domanski Lyfors nämnde för ett tag sedan i en intervju att ”Sundhage borde räddas kvar i svensk fotboll och att man ser över en lösning på förbundet”.
   Kanske får hon då tid att skriva ner sin EM-analys. Den vore spännande att läsa!
   Lilie Persson är förstås kvar på förbundet som ansvarig för ”spelarutbildning”.
   Stort plus är ändå Gerhardsson/Wickman i A-landslaget.
   Ulf Kristiansson tar över damernas U23 – mycket bra!
   Anders Johansson blir ny FK i F18-19. Topptränare!
   Ser ett mönster här.
   Tror inte att dessa välmeriterade tränare plockar in Sundhage i någon som helst position.

  • axel says:

   Mourinhos rådgivare i Chelsea…..

 6. Hans says:

  Det kan bli tränare i något lag i USA. Där står hon högt i kurs. Men Eskilstuna eller Rosengård hade varit häftigt.

 7. Viktor says:

  Tror du att sembrant är aktuell för DIF?

 8. Viktor says:

  Tror du att sembrant är aktuell för DIF om hon vill flytta hem?

  • spelare12 says:

   Närheten till hennes hemtrakter gör väl att Djurgården rimligtvis är ett intressant alternativ för henne. Är dock säkert många klubbar som skulle vara intresserade av hennes namnteckning.

   • axel says:

    Sembrant är lite speciell spelare; tror att hon gjorde mer självmål i sin karriär än de ”riktiga” målen, men, dit de flesta spelar med fötter då spelar Sembrant med huvet, en stor fotbollshjärta med andra ord

 9. Anders says:

  I damfotbollen kan det svänga fort och marginalerna mellan lycka och olycka vara små. För tre år sedan säkrade Hammarby avancemang till allsvenskan, medan djurgårn blev kvar i elitettan och ett undermåligt aik hängde kvar i högsta serien endast tack vare Tyresös konkurs.

  Bajen hade därmed initiativet i 08-land och kunde locka till sig en av allsvenskans bästa spelare, Katrin Schmidt som ville till Sthlm. Hade klubben sedan hängt kvar hade man haft ett litet men ändock försprång gentemot det djurgårn som nu verkar knapra in på topplagen. Men klubben hängde inte kvar utan åkte ur p g a ett måls sämre målskillnad än Mallbacken.

  Parentes: Det där enda målet gjordes faktiskt mot KIF hemma, godkändes först men underkändes sedan utan att någon i något av lagen förstod varför. Det hade inte bara betytt lika målskillnad med Mallbacken utan även seger i stället för oavgjort och alltså förnyat kontrakt med två poängs marginal.

  Detta är inte en uppvisning i bitterhet, utan ett försök att illustrera hur små marginalerna är i damfotbollen. Åker man ur är det inte bara att komma igen och gå upp nästa år igen, utan oftast handlar det om att börja om från (nästan) noll och bygga nytt från grunden. Jitex, Umeå, aik, Mallbacken, Sunnanå m fl indikerar detta. Hammarby är nästan unikt i att ha varit hisslag på senare år och kanske ensamt i bedriften att komma igen efter bara ett år i ettan.

  Tänk på det!

 10. Eric says:

  Var det inte bättre för Hammarby att åka ut? De tog in kompetent tränare och spelade ihop ett ungt lag som nu är väldigt bra.

  Sembrant har väl kontrakt med Montepellier till 2019 och verkar trivas. Sedan vet jag inte om hon vill spela i Djurgården med tanke på AIK-hjärtat men det har å andra sidan inte hindrat spelare tidigare.