Mallbacken – Eskilstuna 0-2


Jag har bara kollat lite halvkoncentrerat på Mallbackens IFs möte med Eskilkstuna United men fick se ett bortalag som såg mycket stabilt ut och tog med sig en seger med 2-0 hem. Är det kanske United som ska överraska och slåss om en Champions League-plats i år?

Mallbacken drog på sig många hörnor och det straffar sig mot ett nickstarkt lag som Eskilstuna United. Det var också just efter hörnor som både Louise Quinn satte 0-1 (35′) och Gaelle Enganamouit satte 0-2 (62′).

Utöver målskyttarna även pigg match av potentiellt VM-aktuella spelare som Annica Svensson, Malin Diaz och Petra Larsson och överlag bra energi, passningsspel och rärelse hos United. Ny stark match också av Glódís Perla Viggósdóttir i försvaret.

Mallbacken hade problem med tempot även i denna match men jag tycker att anfallaren Madelen Janogy börjar växa in i det hela och ta för sig mer.

Matchfakta på Livescore

,

2 svar till “Mallbacken – Eskilstuna 0-2”

  1. Eskilstuna imponerade i alla fall på mig i matchen mot LFC. Oerhört stabilt defensivt och med slitstarka Persson/Larsson på innermittfältet så känns de väldigt mycket som Örebro gjorde ifjol, ett lag ingen vill möta helt enkelt. Lägger man sen till ett väldigt rakt och ’effektivt’ anfallsspel, där har mitt favoritlag LFC en del att lära, så tror jag det kan räcka riktigt långt.

  2. Håller med Martin. Eskilstuna United kan bli farliga i år, ja, så farliga att alla konkurrenter utom Rosengård får se upp! Jag tror – eller befarar – att United t o m kan hamna före mitt och Martins Linköpings FC i sluttabellen. Allt hänger på om LFC:s anfallare mäktar leverera det som förväntas av dem under resten av säsongen. Vill inte se mållösa eller oavgjorda matcher, för att inte tala om ”hedersamma förluster”!