Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Målvakternas Silly Season

Det har verkligen varit målvakternas Silly Season så här långt under hösten och väldigt många lag i högsta serien ser ut få en ny målvaktsuppsättning nästa säsång. Senast i raden målvaktsövergångar är Djurgårdens 19-åriga talang Tove Enblom som skrivit på ett tvåårskontrakt med Umeå IK. Tove Enblom har i år varit förstemålvakt i Djurgården i Elitettan men gjorde även ett par matcher för klubben i Damallsvenskan säsongen innan. Hon har även gjort en F19-landskamp och blir en bra backup till Malin Reuterwall.

Tidigare under hösten har även följande hänt på målvaktssidan:
Eskilstuna United har värvat Emelie Almesjö från IK Sirius
Kopparbergs/Göteborg FC har tappat Kristin Hammarström (slutar) men värvat Loes Geurts från Vittsjö.
Vittsjö GIK har i sin tur har hämtat Minna Meriluoto från Jitex.
Linköpings FC har tappat både Sofia Lundgren och australiensiskan Brianna Davey men fått in amerikanskan Katie Fraine från Mallbacken. 
Piteå IF har tappat australiensiskan Lydia Williams men värvat Hilda Carlén från Hammarby.

Även i Elitettan har det ju hänt en del på målvaktssidan där t.ex. Kvarnsveden har fått in duktiga amerikanskan Michele Dalton och nedflyttade Öster tappat Sanna Åhlander till Åland United. Fler målvaktsövergångar är nog att vänta. Bl.a. återstår att se vad som händer i Tyresö med både Carola Söberg och Ashlyn Harris, om KIF Örebro kommer överens om nytt kontrakt med Stephanie Labbé, om Susanne Nilsson blir kvar i nedflyttade Sunnanå och hur AIK löser målvaktsfrågan i comebacken.