Många landslag i farten


Det är ovanligt många svenska landslag som spelar landskamper så här i slutet av oktober.

F17-landslaget inleder sitt kval till F19-EM när man i slutet av månaden inleder det första gruppspelet mot Kroatien (29:e), Azerbajzjan (31:a) och Österrike (3:e november) i Wien. Man har värmt upp med två matcher mot Skottland (3-3, 2-0) i Visby.

F19-landslaget är i Ryssland för det första gruppspelet i kvalet till F19-EM. Där mötte man igår Slovenien som besegrades med klara 6-0 efter mål av Marija Banušić (3 st), Sofia Anker-Kofoed, Pauline Hammarlund och Mimmi Larsson. Imorgon ställs man mot Azerbajdzjan och kvalet avslutas sedan mot Ryssland på torsdag. De två främsta i gruppen går vidare till nästa kvalomgång och det kommer inte vara något problem för de regerande F19-EM-mästarna Sverige.

U20-landslaget är i England där man i två vänskapslandskamper har mött England (1-1, mål av Fridolina Rolfö) och Wales (seger 2-0, målen av Sundsvalls Frida Sjöberg). U20-landslaget känns som ett lite udda kompliment till U-19 och U23-landslagen  som ger plats till både de som inte fick plats i F19 samt de som växt ur F19 men inte fick chansen i U23. I vilket fall som helst så ger det ytterligare ett antal spelare chansen att prova på landslagsspel och det är ju aldrig fel.

U23-landslaget ska på onsdag möta Norge i en vänskapskamp i Östersund.

A-landslaget spelar som bekant sin första landskamp under Pia Sundhages ledning i Växjö på tisdag.