Margrét Lára Viðarsdóttir tillbaka i Kristianstad


Isländska anfallaren Margrét Lára Viðarsdóttir är redo att satsa på fotbollen igen efter ett uppehåll för att bli mamma. Hon har skrivit på ett tvåårskontrakt med Kristianstads DFF, klubben hon spelade i före graviditeten. Hittar Viðarsdóttir tillbaka till sin målfarliga storform är det förstås en mycket bra värvning för här snackar vi riktigt smart måltjuv. 28-åriga Margrét Lára Viðarsdóttir gjorde 13 mål 2013 och blev delad skytteligaetta i Damallsvenskan 2011 med 16 mål. 71 mål på 94 landskamper talar också sitt tydliga språk.

Jag trodde klubben skulle tappa ännu fler av sina toppspelare men nu ser du ut som att man kan få ihop en sllagkraftig trupp trots mindre ekonomiska resurser. Offensivt ser det ganska bra ut igen då ju nyligen också Johanna Rasmussen bestämde sig för fortsatt spel i klubben. Med Viðarsdóttir, Rasmussen och lagkapten Susanne Moberg har man nu en stark offensiv trio.

Även i försvaret ser det bra ut där Margrét Láras syster Elísa Viðarsdóttir nu också skrivit nytt kontrakt. Sedan tidigare har ju även starka defensiva pjäser som Mia Carlsson, Alice Nilsson och Lorca van de Putte skrivit på nya kontrakt samtidigt som man värvat F19-landslagets tvillingar Elin och Nellie Karlsson.

Problemet att lösa för klubben ligger i att Hedvig Lindahl ju nu bestämt sig för att lämna klubben. Återstår att se om man väljer att satsa fullt ut på Hanna Persson eller om man försöker hitta en mer rutinerad målvakt. Även på mittfältet har man lite att fundera på. Allt vassare talangen Olivia Welin är visserligen klar för en ny säsong men rutinerade Therese Björck har valt att sluta och i övrigt ser det ganska tunnt ut på centralt mittfält. Alice Nilsson och Olivia Welin är dock en spännande och lovande svensk kombination som defensiv respektive offensiv mittfältare.

,