Marta klar för FC Rosengård!


Marta stannar glädjande nog i Sverige då hon nu skrivit på för FC Rosengård. Efter att hon under våren uttryckt en önskan att inte flytta långt bort kändes en flytt till en annan svensk klubb inte som någon omöjlighet men jag trodde nog ändå att PSG skulle bli vinnaren i dragkampen. Möjligheten att få stanna i Sverige men samtidigt komma till en klubb med ambitioner blev avgörande för att behåkka Marta  i Damallsvenskan.

För Damallsvenskan är det förstås en jätteviktig värvning för att inte tappa än mer av publiken och intresset för ligan. Ju fler stora namn som finns i ligan desto fler starka namn kan också lockas att spela för andra klubbar i serien.

För FC Rosengård är förstås också en enormt bra värvning som tar laghet ett steg närmare att bli bäst i Europa. Klubben visade ju redan i höstas mot blivande Champions League-mästarna Wolfsburg att man inte har långt kvar. Lite bättre effektivitet, aningen smartare spel i defensiven och att man snäpper upp bortaspelet ett hack är vad som krävs nu för att nå hela vägen.

Lagets offensiv var redan innan värvningen stundtals glödhet och med kvartetten Marta, Bachmann, Sjögran, Mittag har man nu en offensiv i yppersta världsklass. Försvaret känns också mer komplett i år efter värvningarna av Anita Asante och Line Røddik Hansen. Återstår då att se om Kathrin Längert fullt ut kan fylla skorna efter Þóra Helgadóttir i målet.

Till det lite mindre roliga hör att kontraktet till att börja med endast är på sex månader vilket innebär att vi till vintern åter får leva i ovisshet om var Marta kommer spela. Anledningen till det korta kontraktet har troligtvis med ekonomi att göra då man inte kunnat erbjuda samma lön som konkurrenterna lockar med. För Rosengård gäller nog att se till att gå vidare till kvartsfinalerna i Champions League nästa vår. Då ökar möjligheterna att förlänga med Marta då hon gärna vill vinna turneringen igen.

,