Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Matchen mot Danmark inställd

VM-kvalet mot Danmark ställs in, det meddelar det danska fotbollförbundet idag. Det förstås oerhört tragiskt att konflikten mellan förbundet och spelarna om spelarnas landslagsvillkor skulle gå så här långt och den här gången blev det inte ens något temporärt avtal.

Tråkigt också eftersom det sålts över sju tusen biljetter till matchen och det hade förstås även varit en väldigt intressant match att se. Blir det hela nu definitivt så lär det ju mer eller mindre bli en gratisbiljett till VM för Sverige, men vi får väl se hur allt utvecklar sig det kommande dygnet. Sverige förbereder sig tills vidare som vanligt, skriver svenskfotboll.se.

6var till Matchen mot Danmark inställd

 1. Anders says:

  Vilken historia, detta! Jag är kluven, vet inte vad jag ska tycka. Det är klart att jag ser positivt på spelarnas kamp och krav, men är det värt priset att vara så kompromisslösa? Kunde de inte skynda bara något långsammare och hitta en övergångslösning/kompromiss? Eller är det förbundet som ska klandras? Vill det verkligen statuera exempel till det pris man riskerar att få betala? Följderna kan bli betydligt mer långsiktiga än de rent ekonomiska förlusterna för dansk fotboll. En förtroendeklyfta mellan förbund och damer riskerar att vara mycket skadlig i ett skede där internationell damfotboll tar jättekliv och just Danmark närmat sig toppen.

 2. Martin says:

  Jag anser i alla fall att spelarna gjort helt rätt, hade de vikt ner sig för DBU:s mobbingfasoner så hade de aldrig kunnat förhandla sig till något av betydande värde i framtida förhandlingar. Att DBU visat total ovilja att gå damerna till mötes på i princip alla viktiga områden gör att det är tydligt att en strejk är det enda sättet att få till en förändring.

  DBU:s kontroversielle ordförande var ju inte direkt populär innan denna katastrof så han lär nog åka ut med huvudet före, om inte för behandlingen av Damlandslaget så för det faktum att huvudsponsorn Danske Spel nu verkar tveksamt till ett fortsatt samarbete.

  Drömscenariot vore att fler Landslag i VM-kvalet, varför inte Sverige som också förhandlar om bättre villkor, också vägrade spela om man inte får bättre villkor. Jag tror tyvärr det är hopplöst att få till en förändring hos konservativa Förbund, FIFA eller UEFA genom förhandlingar och då kan en masstrejk mycket väl vara effektiv.

 3. Hans says:

  Hörde på radio att Danmark skulle spela mot Kroatien på tisdag. Hmm får dom det. Det verkar lite konstigt. Men det är väl Uefa som bestämmer. Vet inte vilka orimliga krav spelarna ställer.

  • spelare12 says:

   Lite märkligt och klantigt att man fick till ett tillfälligt spelaravtal först nu och inte till Sverige-matchen. Om det blir match på tisdag återstår att se när UEFA kommit med beslut.

   • The Guardian says:

    Ja, det är UEFA som bestämmer. Det som hänt är egentligen att DBU med sitt lag inte dykt upp till match (mot Sverige på G:a Ullevi). Vad händer då enligt UEFA´s stadgar och regler? Vad blir resultatet i den uteblivna matchen? Vad blir konsekvensen för den fortsatta turneringen?

 4. Anonym says:

  Resultatet borde bli att Danmark utesluts och går miste om de ersättningar de skulle ha fått för sitt deltagande. Om de kan få ytterligare straff är mera oklart.