Michaela Johnsson till Heerenveen


Limhamn Bunkeflos toppskytt Michaela Johnsson flyttar till holländska SC Heerenveen. 23-åringen, som har en en hel del flicklandslagskamper på meritlistan,  gjorde i år 16 mål i Elitettan och slutade på fjärde plats i skytteligan. Det är förstås ett tungt tapp för LB07 som ju annars håller på att bygga ett riktigt bra lag som jag skrev om i inlägget ”LB07 bygger för toppen” här om dagen. Att tappa sin toppskytt kan bli skillnaden mellan att vara mittenlag och topplag.

I Heerenveen ska hon försöka axla manteln efter supertalangen Vivianne Miedema som lämnade klubben för Bayern München under sommaren. Det har lett till måltorka hos laget, som ligger näst sist i BeNe-League, Hollands och Belgiens gemensamma toppliga. För Michaela Johnsson blir det kanske inte någon stor förändring vad gäller liga-kvalitet men det är förstås också ett äventyr och en ny utmaning. Alltid intressant att följa svenska spelare i nya ligor även om man förstås helst vill se dem i Sverige.

, ,

Ett svar till “Michaela Johnsson till Heerenveen”

  1. Pa basis av det jag sett ligger nog BeNe-league en halv niva ovan Elitettan. Tex top 3 i BeNe league vore overlagsna i Elitettan.