Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Miedema valde Bayern München

Holländska supertalangen Vivianne Miedema har bestämt sig och vinnaren i dragkampen om hennes signatur blev Bayern München. Vivianne Miedema, som ännu inte har fyllt 18 år, har jagats av en rad klubbar där både Umeå IK och FC Rosengård nämnts bland de intresserade. Kontraktet är på tre år.

Vivianne Miedema är spelare med fin fysik som både är en stark bollmottagare och utmärkt avslutare och har alla förutsättningar att utvecklas till en världsspelare under de kommande åren. Hon spelar just nu i Heerenveen och toppar skytteligan i BeNe-League överlägset efter 39 fullträffar på 25 matcher. Hon är även med i toppen av VM-kvalets skytteliga efter tio mål på sju matcher.  En måltjuv med både vasst skott och huvudspel.

Stora truppförändringar är på gång hos Bayern München. I sista hemmamatchen avtackades hela tio spelare: Olivia Schough, Franziska Jaser, Valeria Kleiner, Nicole Cross, Sarah Hagen, Veronika Gratz, Rebecca Huyleur, Kathrin Längert, Ivana Rudelic och Clara Schöne.

Idag presenterades även amerikanska anfallaren Katie Stengel som nyförvärv. Hon var uttagen i USAs A-landslag och har skrivit på ett tvåårskontrakt. Sedan tidigare är det klart att tyska landslagsmittfältarna Melanie Behringer och Melanie Leupolz, schweiziska mittbacken Caroline Abbé och japanska anfallaren Mana Iwabuchi ansluter till Bayern München nästa säsong.