Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Mittfältstalanger till Damallsvenskan

Piteå IF har hittat ytterligare en fin talang att utveckla vidare då man nu värvar Selina Henriksson från Umeå IK. 19-åriga Henriksson har redan hunnit spela i Damallsvenskan med Umeå 2015 och 2016 och gjorde det riktigt bra redan då. Användbar både som ytterback och på mittfältet. Läs mer på klubbens hemsida.  Piteå saknar nu i första hand anfallskraft och där får man kanske leta utanför Sveriges gränser om man ska hitta en målspruta som gör att man kan hota om de ädlaste medaljerna.


IFK Kalmar har också fått in en intressant mittfältstalang i Ida Strömberg. En grovjobbande liten lirare med fin teknik som varit ganska given i startelvan i både Kungsbacka DFF och flicklandslagen de senaste åren. Se klubbens hemsida.

IFK Kalmar behöver nog också spetsa till sin trupp ytterligare för att vara redo för Damallsvebnskan och det tror jag nog att man kommer göra också. Enligt en anonym kommentar här på bloggen så kan Johanna Rasmussen vara aktuell för flytt till Kalmar. Hon skulle förstås komma med välbehövlig rutin till nykomlingen. Tidigare har ju även Antonia Göranssons namn dykt upp men det dementerades från klubbens sida.


Det finns ytterligare en del spelare i Elitettan som nog kan hamna i Damallsvenskan. Jag tänker på exempelvis på BK 30s anfallare och Elitettans skytteligatrea Cassandra Korhonen som ett helt gäng klubbar i Damallsvenskan ska ha visat intresse för under hösten. Mallbackens back/mittfältare Linnéa Berger är en annan som med rätta väckt intresse hos allsvenska klubbar.

Uppd. Noterar att Västerås BK 30 nu har förlängt med Korhonen. Se klubbens hemsida.

23var till Mittfältstalanger till Damallsvenskan