Montpellier – PSG 1-2


Det spelades ett franskt toppmöte, tillika svenskmöte idag, när Montpellier tog emot Paris Saint Germain.Både Josefine Öqvist och Kosovare Asllani fick starta matchen. Asllani har ju varit borta ett tag p.g.a. men var tillbaka i PSG nu och fick spela en timme. Ingen av svenskorna höjde sig väl direkt över mängden denna dag men stod för stabila insatser. Hårt jobb av Öqvist som vanligt men hon kom inte till några farliga chanser. Asllani hade några svaga avslut i inledningen men växte sedan under matchen.

Det var en jämn match där skönspelet uteblev och PSG hade ett visst spelmässigt övertag, framförallt i andra halvlek. Marina Makanza gav dock hemmalaget ledningen med 1-0 (’25) men tidigare Montpellier-anfallaren Marie-Laure Delie kvitterade till 1-1 (’40). Matchen fick ett lite tråkigt avgörande för Montpelliers del när mittbacken Jennifer Beattie låg skadad på plan. PSG fortsatte att spela och lyckades utnyttja sitt plötsliga numerära övertag och oredan i motståndarförsvaret och Lindsay Horan satte 1-2 (’70). En viktig seger i kampen om Champions League-platserna.

Sett till hur PSG spelade så blev nog inte Tyresö allt för avskräckta då det saknades en hel del fart och initiativ hos laget. Men PSG har nog inte heller skrämts särskilt mycket av Tyresös senaste resultat och det kommer säkerligen bli en mycket spännande drabbning mellan lagen i Champions League. Första matchen spelas på onsdag i Tyresö. Förutom Asllani var även amerikanskan Tobin Heath tillbaka i PSG som också tycks ha slopat den trebackslinje man testat i säsongsinledningen.