Mycket bra lottning för Malmö och Göteborg


De båda svenska lagen fick något av en drömlottning när 16-delsfinalerna och 8-delsfinalerna i UEFA Women’s Champions League lottades idag.

Kopparbergs/Göteborg FC får i 16-delsfinal möta serbiska ŽFK Spartak Subotica som får ses som ett av de svagaste lagen som är kvar. Laget gick vidare från första gruppspelet som en av de bästa tvåorna och ska inte vålla några problem för Göteborg. I åttondelsfinal väntar sedan troligtvis, precis som förra året, danska ligatvåan Fortuna Hjørring. Hjørring bjöd på bra motstånd förra året men KGFC kommer vara klara favoriter att ta sig vidare till kvartsfinal. Hjørring ska dock först besegra Glasgow City i sin 16-delsfinal, men det bör man kunna klara.

För LdB FC Malmö väntar ungerska mästarna MTK Hungaria.  Även det är en riktig drömlottning och Malmö ska inte heller ha några problem att ta sig till 8-delsfinal. Väl där väntar Birmingham City eller Bardolino Verona med svenskorna Maria Karlsson och Stephanie Öhrström i laget. Jag ser nog Birmingham som klara favoriter i det mötet så det är troligt att det blir engelskt motstånd i 8-delsfinal för Malmö. Birmingham är snäppet svagare än Arsenal och Malmö får ses som favoriter att nå kvartsfinal oavsett motstånd.