Några ord om truppen till F19-EM


Sverige kommer till F19-EM med en stark trupp och det kommer behövas efter den tuffa lottningen (England, Spanien, Irland i gruppen). Spanien får nog ses som favoriter men Sverige ska inte behöva vara rädda för något lag.

Saknas i truppen gör främst ett par Kristianstad-spelare. Dels mittfältaren Olivia Welin vars skador satt stopp för spel i Damallsvenskan under våren. Klubbkompisen Marija Banusic har däremot kommit tillbaka men av någon anledning spelat med U23-landslaget istället under våren. Om det beror på egna önskemål eller några problem med gruppen eller ledningen har inte framkommit. Hon hade ju annat bildat en oerhört giftig offensiv trio med Lina Hurtig och Stina Blackstenius. Mest otippade namnet i truppen är kanske en annan Kristianstad-spelare, Maja Norrhamn, som ännu inte spelat någon F19-landskamp.

Även KIF Örebros Linda Hallin och Michelle de Jongh tycker jag hade varit intressanta namn för truppen. Men nästan alla Örebros talanger har dessvärre fått ont om speltid under våren.

Målvakter
Emma Holmgren, Vaksala SK
Zecira Musovic, FC Rosengård

Backar
Elin Björklund, FC Rosengård
Nathalie Björn, AIK FF
Julia Ekholm, Bollstanäs SK
Elin Karlsson, Växjö DFF
Nellie Karlsson, Växjö DFF
Anna Oskarsson, Jitex BK

Mittältare/forwards
Fanny Andersson, IK Sirius FK
Filippa Angeldal, AIK
Stina Blackstenius, Linköpings FC
Filippa Curmark, Jitex BK
Lina Hurtig, Umeå IK
Emma Jansson, Hammarby IF DFF
Maja Norrhamn, Kristianstads DFF
Julia Wahlberg, Kopparbergs/Göteborg FC
Julia Zigiotti Olme, Bollstanäs SK
Lotta Ökvist, Piteå IF