Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Näst sista omgången 2017 – Kvarnsveden & Östersund åker ur

Damallsvenskan

4/11 15:00 Linköpings FC – Eskilstuna United  0-6 (självmål,Larsson, Barsley, Kullashi 3)
Linköping valde att rotera friskt i startelvan med siktet inställt på Champions League. Det straffade sig med en pinsam sexmålsförlust, verkligen inte värdigt ett svenskt mästarlag.  Eskilstunas Loreta Kullashi visade med sina tre mål åter att hon kommer bli en stor tillgång nästa säsong och för svensk fotboll i allmänhet.

Jag har inte sett matchen så ska inte uttala mig så mycket om den, men förhoppningsvis har LFC i alla fall nu pigga spelare till mötena mot Sparta Prag. Sparta Prag hade för övrigt inte samma möjlighet att vila spelare eftersom det var seriefinal i Tjeckien idag mot Slavia Prag. Det mötet slutade för övrigt 2-2.


4/11 15:00 Vittsjö GIK – KIF Örebro  2-2
Örebro var på väg mot höstens första seger men Vittsjö kvitterade på tilläggstid och säkrade därmed också nytt kontrakt.


5/11 14:00 Piteå IF  – LB07  4-1


5/11 15:00 Kopparbergs/Göteborg FC – Djurgårdens IF  1-0

Göteborg besegrade Djurgården  och säkrade nytt kontrakt samtidigt som man skickade Kvarnsveden ner i Elitettan. Det var en mycket jämn match som böljade fram och tillbaka.

Matchens 3 främsta 
1. Elin Rubensson (K/Göteborg) – Matchens gigant visade att hon är redo för större ansvar i landslaget framöver. Bra defensiven och riktigt vass i offensiven och rörde sig över enorma ytor.
2. Adelina Engman (K/Göteborg) – Kanske säsongens bästa insats av Engman som krönte det hela med ett av karriärens viktigaste mål och det var dessutom riktigt snyggt.
3. Katrin Schmidt (Djurgården) – Fortsätter att visa utmärkt höstform. Kanske bäst på plan i första halvlek där hon skapade stora problem för Göteborgs defensiv.


5/11 15:00 Hammarby IF – Kristianstads DFF  1-1Elitettan

4/11 13:30 IK Uppsala – IF Böljan  2-2
4/11 14:00 Västerås BK 30 – Kungsbacka DFF  0-2
4/11 14:00 Hovås Billdal IF – AIK  0-1


4/11 15:00 Holmalunds IF – IFK Kalmar  0-1  (Carlson)
IFK Kalmar tog ytterligare ett kliv närmare Damallsvenskan med segern i Alingsås. Inga stora siffror men men Kalmar var det klart bättre laget under större delen av matchen och segern var fullt rättvis. Man borde nog ha gjort ytterligare ett par mål. En poäng hemma mot Assi i sista omgången räcker nu för att nå Damallsvenskan men det lär väl bli en del nerver i den matchen.

För Holmalund var det en väldigt tung förlust nu är man under nedflyttningsstrecket (på sämre målskillnad än Böljan) inför sista omgången, en omgång där man spelar borta mot AIK som ju fortfarande har chans att nå Damallsvenskan.

Matchens 2 främsta
Två spelare stack ut lite ur mängden föär mig denna gång.
1. Moa Edrud (Holmalund) – Väldigt stabil insats av Holmalunds målvakt som var säker i sitt agerande under hela matchen och räddade laget från en större förlust med många bra ingripanden.
2. Sofia Olsson (IFK Kalmar) – Kalmar har haft stora problem med skador på Mathilda Johansson Prakt, Lisa Malmström och Emelie Brandt. 19-åriga Sofia Olsson är en spelare jag aldrig tidigare direkt lagt märke till men hon har fått chansen i deras frånvaro. Det var bara 4:e matchen från start för året men såg ut som 24:e. Såg väldigt trygg ut i sin defensiva mittfältsroll och spelade enkelt, klokt och med bra precision i passningsspelet matchen igenom. Fin assist till segermålet dessutom.


5/11 13:00 Umeå IK – Mallbackens IF  4-1
5/11 14:00 Östersunds DFF – Sundsvalls DFF  1-2
5/11 15:00 Assi IF – Växjö DFF  2-3

Östersund och Assi lyckades inte vinna sina måstematcher under söndagen utan förlorade båda två. Det innebär att Östersund får börja om i division 1 och att Assi inte längre har möjlighet att nå Damallsvenskan.

Förutsättningarnarna inför sista omgången är därmed klara:

 • IFK Kalmar till Damallsvenskan om man tar poäng mot Assi i sista omgången eller oavsett resultat om AIK inte vinner sin match.
 • AIK till Damallsvenskan om man vinner mot Holmalund i sista omgången samtidigt som Kalmar förlorar.
 • Holmalund och Böljan gör upp om sista platsen till Elitettan 2018. Eftersom det är osannolikt att Holmalund hämtar in nio mål till sin målskillnad så måste man ta fler poäng än Böljan i den sista omgången.

36var till Näst sista omgången 2017 – Kvarnsveden & Östersund åker ur

 1. Anonym says:

  Värt att notera är att Jonna Andersson blev utlyft på bår under matchen. Oklart ännu om hur läget är.

 2. Ulf says:

  Linköping må ha en och annan pigg spelare inför resan till Prag, men viktiga kuggar i lagmaskineriet är borta, som Claúdia Neto och kanske nu också Jonna Andersson. Ingen av de ordinarie stjärnorna visade mästarform idag, jo, kanske den ständigt ettriga Tove Almqvist. Det visade sig också vara en chansning som sprack att sätta upp de vanligtvis bänksittande spelarna i startelvan. Lisa Lantz, exempelvis, har bara fått göra kortare inhopp i slutet av matcherna. Ovana, kanske nerver, jaja – men dålig eller obefintlig kommunikation mellan spelare och lagdelar bidrog främst till debaklet.

  Om man ska tycka synd om en spelare i LFC så är det målvakten Matilda Haglund, som äntligen skulle få göra sin stora debut, men som i stället fick plocka hela sex bollar ur nätet. Att första målet var ett självmål gav en kuslig föraning om hur allt detta skulle sluta… Nej, det var verkligen OVÄRDIGT ett ”guldglittrande” mästarlag att låta sig förnedras på detta sätt inför drygt 1100 åskådare, som säkert kommit dit för att se ett hemmalag briljera med ögonfägnande uppvisningsfotboll.

 3. The Guardian says:

  Siffrorna blev lite väl höga, spelet var inte ojämnt alls. Men det är klart att försvarsspelet inte var på topp, för att uttrycka det milt. För mig var det glädjande att se Tulkki i en mittfältsroll a la Claudia. Hon gjorde det fantastiskt bra, väldigt skön touch på bollen där.

  Tror dock att LFC är ganska mycket missnöjda med förlusten och de höga siffrorna. Samt, som nämnt ovan, att Jonna Andersson bars ut i andra halvlek.

 4. The Observer says:

  Kvarnsveden hade allt att spela för, men lyckades bara få till ett tröstmål. Rosengårds Wieder dubbel målskytt – ett tecken på framtidens lag? Dubbel assist av FCR:s näst bästa spelare under säsongen – Riley. Omtalade Masar på bänken och inte heller inbytt – ett tydligt budskap.

  LFC fick en riktig käftsmäll av United. Kombinationen av ett lag som har något att spela för i form av tredjeplatsen och revansch efter 5-1-förlusten mot Göteborg och ett lag som vunnit SM-guld, som ställer över spelare på nyckelpositioner som centralt mittfält och där ingen kom upp i normal standard ledde till LFC:s största förlust i en tävlingsmatch sedan
  6-0 mot Göteborg 2012. Tre-fyra saker var nog extra tråkiga för LFC: Anderssons skada, Haglunds allsvenska debut som målvakt, ett mycket avslaget guldfirande på hemmaplan och sämsta tänkbara reklam för klubben och laget. Nu krävs inte en, inte två utan tre segrar i återstående match i DA samt de två i WCL för att återställa självrespekten. .

  Djurgården fick ingen hjälp att fånga in United och nu kan de kanske bli litet lättare att tampas med för Göteborg i morgondagens match.

  Genom resultaten i Elitettan säkrade Mallbacken definitivt kontraktet för 2018. Andraplatsen och plats i DA ser nu ut att gå till Kalmar. I så fall består halva DA 2018 av Skåne- och Smålandslag. De som börjat spekulera tidigt räknar kanske med att Kalmar inte klarar att hänga kvar, men att Växjö kan fixa det. Fast å andra sidan – många tippade att Hammarby och LB07 skulle åka ur DA direkt. Båda klarade sig kvar.

  • Anders says:

   Jag noterade att Kvarnsveden-spelarna inte hämtade bollen i nätet för att skynda på avspark efter reduceringen i 87:e minuten. Hade de gett upp?
   F ö märkvärdigt att ett lag med en sådan målspottare (förmodligen) åker ur. Inte imponerande.
   Svårt samtidigt att låta bli att spekulera i vad andra klubbar med stabilare spel och jämnare trupper hade kunnat åstadkomma under den gångna säsongen om de haft Tabitha i laget. Hade Lkpg haft någon chans mot ett Rosengård med TC på topp? Hade Tuna kunnat utmana om guldet? Bajen topp fem eller rent av topp tre?

 5. PeE says:

  Genant, oproffsigt och gränsande till osportsligt……
  Hur står det till i föreningen???

  • The Guardian says:

   Har inget med föreningen att göra; spelschemat har varit och är fortsatt tufft och man ville låta spelare som suttit på bänken spela – så långt är det bra. Sedan visar siffrorna nåt annat än vad som var för handen, United var bättre visst, men spelet var allmänt jämnt (LFC hade tre i yttervirket).

   Så? Du överdriver PeE.

   • PeE says:

    Ja en aning……..är inte helt säker på att allt är under kontroll dock. Ska bli intressant att följa Silly Season.

  • The Observer says:

   What??? Shit happens och nu hände det för LFC. LFC ställde på pappret ett lag på plan som mycket väl skulle ha kunnat vinna mot United, men spelarna var inte där idag. Matchotränade spelare och dålig tajming var bara några saker. Karaktärsspelare som Oscarsson och Asllani saknades tydligt. LFC vek ner sig och tendensen syntes redan i matchinledningen. Jag är dock övertygad att LFC studsar tillbaka resten av säsongen.

   Njae ”PeE” – ska man ifrågasätta föreningar på basis av en skitmatch så har du att göra dygnet runt året runt….. Det finns möjligen underlag för att fundera hur det står till i föreningar som Rosengård, Kopparbergs Göteborg och KIF Örebro, gör du det?

   • PeE says:

    Absolut Rosengård har nog lite problem med ”kompisrelationet” Göteborg borde bytt tränare för ett par år sedan och i KIF kan man bara ana sig till att det inte står till vad det är vet jag dock inte – och lite i LFC heller bara att dagens insats onte är OK

  • Martin says:

   Genant och oproffsigt köper jag men osportsligt är ju bara pinsamt att säga. LFC har fler spelare än tidigare säsonger och med det extrema slitage man haft på flera av dom i år så hade det varit tjänstefel att inte lufta reserverna i dagens match.

   Att det skulle bli tufft mot ett Eskilstuna som just själva blivit förnedrade av Göteborg på sin hemmaplan är inte oväntat, för många mål absolut men tittar man på varje mål så går det att konstatera att 1-0 är ren otur, 2-0 är resultatet av en passiv Lantz, 3-0 efter en fast situation, 4-0 på en straff man fick till skänks av domaren (som missade en solklar frispark för LFC när Eskilstuna vände spelet och fixade straffen), 5-0 efter en missad utrusning från Haglund och 6-0 när man hade slutat spela.

   Till detta ska tilläggas att raset kom först efter att Janni Arnth bytts ut och Jonna Andersson fått bäras av på bår (vid det tillfället var det alltså 1/4 av den ordinarie backlinjen på planen). Plötsligt framstår den chockerande förlusten som mindre obegriplig. Man kan också lugnt säga att 0-2 i paus inte speglade matchen då LFC hade det mesta av spelet och borde gått till paus med ledning vid normal utdelning. All kredit till Eskilstuna som verkligen sopade banan med LFC men det hade verkligen precis ALLT med sig matchen igenom.

   • Andreas says:

    Bra Martin så talar en objektiv och klarsynt supporter, håller med det borde varit hemmaseger med ett par tre mål!!

    • Martin says:

     Du missade kanske min sista mening men för att förtydliga: Segern var givetvis helt i sin ordning sett till hur överlägsna Eskilstuna va spelmässigt i 2:a halvlek men någon 6-0 match var det verkligen inte sett över 90 minuter.

     • Andreas says:

      Sällan det spelmässigt är 6-0 segrar i nuvarande allsvenskan, enligt dej gjorde ju inte United ett enda riktigt mål, jo hörnan då!! Så borde det ju med tanke på tre träträffar varit normalt med 3-1 till hemmalaget!!

     • Martin says:

      Vad menar du med riktiga mål Andreas ? Jag konstaterade bara att Eskilstuna hade lite flyt i sina målsituationer och att resultatet därför blev en väldigt stor seger. Vad gäller de tre ramträffarna så är det mer än jag (och SvFF vet om) för enligt dom så var det två ramträffar i början av matchen från Hurtig och Sörensen som kom strax innan och efter Eskilstunas/Lantz 1-0 mål. Att det skulle vara ’normalt’ med att samtliga ramträffar blir mål får du förstås tycka men det är inget jag håller med om. När jag skrev att LFC borde gått till paus med ledning var det nog snarare 1-0 (eller möjligen 2-1) jag hade sett som rimligt sett till spelet. Sett till 90 minuter var det däremot tveklöst Eskilstuna för hela slanten då de dominerade kraftigt under sista 35 av matchen.

     • Andreas says:

      Tycker väl bara att man ibland även som supporter kan ge cred till motståndarlaget , då det för det mesta är två lag inom linjerna, det kanske va så här, bra prestation av Brown 1-0, individuell skicklighet av kulashi 2-0, fantastiskt bra huvudspelskill av barsley, bra fot på hörnan, 3-0, bra djupledsspel av schjelderup bra löpning Larsson 5-0, det finns alltid minst ttvå sätt att se på situationerna, att man får ett mål i baken, det som lfc torskar matchen på är ödmjukheten och attityden till de 2×45 som ska spelas, kan absolut härledas till att United hade mer att spela för! Grattis till guldet över snart 22 matcher otroligt välförtjänt!!

 6. The Guardian says:

  Noterar också att Flockens (LFC support) pris till bästa spelare i år delades ut till Kristine Minde (förra året fick Claudia Neto priset). Ett mycket bra val, tycker jag – favoritspelare för mig.

 7. Ulf says:

  ”Vi glömmer den här matchen”, tyckte LFC:s Jonna Andersson där hon satt med en värkande fotled. Helt rätt inställning – en snabb matchanalys och sedan tillbaka upp på vinnarspåret inför Sparta Prag. Oh, yes – shit happens! Det är kanske svårare än man tror, t o m för professionella fotbollsspelare, att efter en serieseger koncentrera sig på återstående allsvenska matcher medan spännande och roliga åttondelsfinaler i Women’s CL väntar mitt i alltihop. Guldhattarna hamnade lite på sniskan idag, men vad betyder det om hundra år…

 8. Karin says:

  Usch, detta kommer ta ett tag att komma över; hoppas verkligen att The Observer har rätt när hen tror att LFC studsar tillbaka.

 9. Anders says:

  Anna Oscarsson var på Grimsta ip i dag iförd grönvit halsduk och sjungandes Bajen-ramsor … Hon har hjärtat på rätta stället, den tösen!

  • Henrik S. says:

   Det var alltså den grönvita sjukan som hindrade henne från spel i går! :))

  • Karin says:

   Grimsta IP? Jag trodde Hammarby hade hemmamatch idag….

   • The Observer says:

    Så kan det gå för ett damallsvenskt lag – utsparkade från Zinken pga bandy och Stockholms kommun tråcklar vidare med Kanalplan för andra året i rad. 169 i publiken – bra jobbar kommunen!

    • Anders says:

     Men till nästa års premiär ska Hammarby IP eller Kanalplan som den kallas i a f vara klar! Har det sagts …

     • Martin says:

      Hoppas det blir som utlovat … det har ju inte varit fallet tidigare tyvärr. Hammarbys damer förtjänar att spela på sin riktiga hemmaplan!

    • Anonym says:

     Hammarbys svaga publiksiffra berodde nog främst på att de spelade samtidigt som herrarna, inte att de tvingades byta arena.

 10. Anders says:

  Hammarby ägde första halvan av första halvlek, men skapade inte någon chans. Kristianstad dominerade andra halvan och skapade cirka en chans. Den gick. Eventuellt. Assisterande verkade säker, men bollen gick ribba-mark-stolpe ut, så fysikens lagar talar inte för mål. Jag har inte sett någon repris dock, så jag svär inte.
  Andra halvlek var nästan helt Hammarbys. Piggt och bra passningsspel, men möjligen saknades den riktiga glöden och skärpan hos båda lagen i dag.
  Rättvis kvittering genom Julia Zigiotti. Cathrin Dahlström matchens lirare i Mina ögon.

 11. The Observer says:

  Medaljlagen är nog klara i DA. Även om Piteå vinner mot Djurgården hämtar de knappast in åtta måls skillnad. Därmed hamnar DIF åter utanför medaljerna. PIF å sin sida behöver både vinna mot DIF och plocka in fem måls försprång på United samtidigt som United inte får vinna mot Vittsjö. Piteås och Uniteds kamp om lilla silver är väl enda spänningen som är kvar i DA.

  Assi sprattlade emot ordentligt mot suveräna seriesegrarna – tre sena mål i matchen. Det damallsvenska tåget gick och Assi stod kvar på plattformen med tummade biljetter till finrummet. De har trots detta gjort en fantastisk säsong och är säsongens överraskningslag nummer ett, DA och EE inräknat. All cred till Assi!

  I sista omgången i DA och EE bör fokus ligga på mötet AIK – Holmalund som är dubbelt intressant – kommer AIK att följa Växjö upp i DA? Kommer Holmalund att klara sig kvar i EE? Kommer nybildade Alingsås FC att få ta över Holmalunds EE-plats eller Holmalunds Div 1-plats eller inget alls?

  • The Observer..
   Vad menar du? Blev det lite fel nu, du blandar nog om Pif och Dif först.Sedan behöver vi nog bara vinna över Dif, och E-Tuna förlora mot Vittsjö.Vi behöver nog inte plocka in fem mål, så vida E-tuna inte spelar oavgjort mot Vittsjö, för att nå tredjeplatsen../P-o

   • The Observer says:

    Japp, nu ska vi se hur det ska vara:

    Även om DJURGÅRDEN vinner mot PITEÅ hämtar de knappast in åtta måls försprång (helt rätt som du skriver – jag bytte plats på DIF och PIF).

    Sedan tror jag dock att det stämmer, men vi beskriver det olika du och jag. Så här kommer en tredje variant: Om United spelar oavgjort mot Vittsjö måste PIF vinna mot DIF med sex mål för att gå förbi United i tabellen och ta lilla silver. Det verkar osannolikt.

    Jag förstår att från ett Piteå-perspektiv är det smakligare att kalkylera med att ”bara” behöva vinna borta mot Djurgården och att United förlorar mot Vittsjö än att börja tänka på att United tar poäng och att Piteå i så fall behöver vinna med sex mål för att gå förbi United. Mmmmm….vi får se…

    ((Självfallet går Piteå om United om de vinner mot Djurgården samtidigt som United förlorar, men den varianten tog jag inte med pga dess självklarhet.))

    By the way – Vittsjö kan faktiskt vid vinst gå från tionde till sjunde plats i tabellen i denna sista omgång. Så United får nog se upp på Vittsjö IP!

    .

    • Hahaha okey, själv tror jag tyvärr att E-tuna vinner.Sedan ska vi ”bara” hämta hem tre pinnar mot Dif, blir nog inte lätt men vi är revanchsugna efter förlusten i första omgången..

    • Andreas says:

     De är väl först nästa år som United möjligtvis får se upp på vittsjö ip!! Matchen mot vittsjö går väl på Tunavallen ??

     • The Observer says:

      Du har förstås helt rätt Andreas! Det gör det förstås ännu knepigare för Piteå att fånga in United. Och ännu knepigare för Vittsjö att göra rycket uppåt i tabellen.

 12. Svenneberka says:

  Måste bara få kommentera något i den näst högsta serien.
  Östersund DFF lämnar – äntligen – Elitettan.
  Klubben som avverkat 5 tränare på två säsonger.
  Klubben som avverkat ett 30-tal spelare de två senaste åren.
  Många är utländska som blivit lovade än det ena, än det andra. Men som i verkligheten inte varit annat än tomma ord!
  Klubben har i många matcher endast haft 1-2 reserver.
  Hur kan det komma sig att två föreningar i samma lilla stad har skötts så olika? Herrföreningen som nått otroliga höjder. Damföreningen som är körd i botten!
  Hur mår egentligen damfotbollen i Jämtland efter ÖDFF:s härjningar?

 13. Mark says:

  Helt klart är att Ödff liksom hela länets fotboll påverkats av Öfks framgångar…tyvärr till det negativa. Sponsormarknaden är inte tillräckligt stor i länet; de mesta pengarna går till Öfk.
  Öfk har en driven ordf. som lagt 16 milj.ur egen ficka ( som nu betalats tillbaka) under klubbens uppbyggnad, riktigt de resurserna har inte Ödff haft. Hade dessutom kommunen lagt lika mycket till tjejerna när båda lagen var på samma nivå i seriesystemet hade det bidragit till att få lite ekonomisk stabilitet. När tjejerna gick till kval var det fler jämtlandsfödda spelare än vad det varit i öfk på många år. Varken på herr eller damsidan har länet tillräckligt eget underlag för att trygga återväxten.
  Tjejerna kan inte leva på sin fotboll, till flyttar de för att utbilda sig, inte heller utbildningsutbudet är så stort.
  Jag kan lova dig Svenne berka att ingen, ingen i ÖDFFs styrelse och övriga idiellt arbetande i klubben ville att det skulle bli så här med en massa snurr på spelare och tränare. Givetvis hade det behövts fler jämtlandsfödda spelare, men underlaget är för litet och det finns inte ens 11 tjejer i läner som håller elitnivå i dagsläget. Det finns inte heller tillräckligt bra tränare, tyvärr, för tjejerna blir inte tillräckligt bra skolade. Dessutom finns det tränare i andra lag som nästan fryst ut spelare som velat provträna med Ödff. Samtidigt har inte Ödff mäktat med att få till ett bra samarbete med andra klubbar. Så det är ett komplicerat fotbollslandsskap.
  Men vad menar du med ÖDFFs härjningar? Trots allt har de funnits i Elit ettan i tre säsonger och faktiskt haft en hel del jämtländska spelare, som förmodligen aldrig fått prova på elitfotboll om inte Ödff funnits. Förmodligen inte heller varit intressanta för andra Elitettanklubbar när det var dags för utbildning eller jobb på andra orter.

 14. Gert says:

  Det tog lite tid att smälta alla kommentarer kring den näst sista omgången i damallsvenskan. Av förklarliga skäl kom mycket att handla om Linköpings ras mot Eskilstuna och det är väl bara att konstatera att man tydligen uppfattar det lite olika, beroende på var man har sina sympatier. Tror dock inte att LFC är de första som gör bort sig sedan guldet, mycket rättvist, redan är bärgat.
  Men nog om detta. Jag vill i stället ge en eloge till Vittsjö som på nytt visat att man vill höra hemma i högsta serien. Ett skadedrabbat Vittsjö som delar av säsongen tvingats klara sig utan nyckelspelare som Emmi Alanen och Clara Markstedt, och som därtill fick hela försäsongen spolierad på grund av skador. I flertalet träningsmatcher saknades mer än hälften av den tilltänkta startelvan – förutom de redan nämnda så har spelare som Emma Lundh, Hanna Wilkinson, Ngoze Okobi och Osinachi Ohale funnits på listan över skadade spelare – och som om det inte var nog tvingades man i början av året att fokusera på helt fel saker. Detta efter att förbundets tävlingskommitté hotat med utestängning från DA, alternativt att spela sina hemmamatcher på bortaplan, om man inte hastigt och lustigt byggde en ny läktare (som sedan den blev klar stått mer eller mindre tom…). Till saken hör att det alternativ för ny ”hemmaplan” som då låg närmast till hands skulle vara Kristianstads. En idrottsplats med ännu färre sittplatser under tak än vad som då fanns i Vittsjö men som ändå fått dispens! Nu löste det sig i alla fall, och kanske det i slutändan ändå stärkte klubbkänslan i så hög grad att det blev en bidragande orsak till att man nu kan se fram emot sjunde raka säsongen i DA. Jag vet att lagets tränare ser fram emot nästa år och hoppas på att då ha en skadefri trupp. Och då är målsättningen definitivt topp 6.