Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Nathalie Björn till Rosengård

Nathalie Björn meddelade i veckan att hon lämnar Eskilstuna United och nu har hon  skrivit på ett tvåårskontrakt med FC Rosengård, det meddelar klubben på sin hemsida. Jag har de senaste åren sett Björn som Sveriges största backtalang och hon har ju under flera år varit bra på diverse försvarspositioner i Damallsvenskan och varit en utmärkt mittback i ungdomslandslagen.

Det är förstås en väldigt bra värvning och Björn kommer att bli en utmärkt ersättare för Lina Nilsson och det ska bli kul att se henne i en mer offensiv backroll än den hon haft till vänster i Uniteds trebackslinje. Som högerfotad blir förstås högerbacksplatsen mer naturlig och hon kommer säkert kunna få god nytta av sin fina teknik i det offensiva spelet.

5var till Nathalie Björn till Rosengård

 1. axel says:

  Fina sagor tolvan. I ärlighetens namn så har Björn haft en usel säsong i EU.
  Jag kan inte vänta nog på genombrott i DA. Kommer det hända i Rosengård återstår att se

  • spelare12 says:

   Jag skulle inte kalla den usel men absolut inte lika bra som förra året, då jag tycker hon var lagets kanske bästa spelare. Damallsvenska genombrottet tycker jag hon fick redan i AIK.

 2. axel says:

  Så du menar hon fick genombrottet i AIK som sedan åkte ur Damallsvenskan…fattar inte då innehållet i ordet genombrott. Vad är det för något?
  Tror att du gillar den speltyp som Björn i sina bästa stunder kan ge uttryck för..

 3. Martin says:

  Kul att Rosengård verkar fortsätta sin nya satsning på unga talanger framför mätta etablerade spelare, det är positivt för svensk damfotboll och även för Rosengård på sikt. Att man de facto kopierar LFC:s framgångsrecept är förstås inget man någonsin skulle erkänna utåt men det hindrar inte att jag som LFC-supporter uppskattar deras förändring och hoppas de är beredda att visa tålamod om det inte direkt skulle ge resultat i form av Guld.

  I o m detta beslut verkar det troligt att Teresa Nielsen som jag ju trodde skulle gå till Rosengård istället hamnar i en europeisk (topp)klubb och där känns det som de flesta borde vara intresserade.