Spelare12.com

blogg om svensk elitfotboll och europeisk klubbfotboll

By

Nellie Lilja till Rosengård, korsbandsskada för Kaneryd

Nellie Lilja lämnar LB07 för spel i FC Rosengård, det skriver Sydsvenskan idag och Rosengård bekräftar på sin hemsida. Trots att hon bara är 18 år har hon varit mer eller mindre bofast i LBs startelva under fyra års tid och spelat både yttermittfält och innermittfält. Lilja kommer spela i tröja #10.

Rosengård kommer nu med Lilja, Ebba Wieder och Johanna Rytting Kaneryd ha några av Sveriges absolut största mittfältstalanger i sin trupp nästa år och det blir spännande att följa deras utveckling. Kaneryd skadade ju dock nyligen knät på träning, oklart hur allvarligt. Uppd. Tyvärr visade det sig handla om en korsbandsskada, läs mer i Sydsvenskan.

25var till Nellie Lilja till Rosengård, korsbandsskada för Kaneryd

 1. Fotbollsälskaren says:

  Hoppas att FCR kan förädla dessa spelare genom att låta dom spela. Tveksam att klubbens nya väg att satsa på yngre förmågor kommer genomföras. Det räcker inte med att ”ta in” talangfulla spelare utan att även ge dom speltid. Vågar dom ha en ”mellansäsong” att spela in dessa? Det krävs mod av en förening att ändra sitt tankesätt.

 2. Supporter says:

  En av landets största talanger absolut! Men hade det inte varit bättre för Nellie att stanna ett par (1-2?) säsonger till i LB07 och få kontinuerligt med speltid? Har ju faktiskt varit vid sidan om startelvan ett par gånger denna säsong och inte riktigt fått spela centralt där hon väl trivs bäst. Är det inte ett för stort steg att ta redan nu? Nummer 10 skvallrar dock om att Rosengård tror på henne.

  Blir oavsett spännande att följa. Kul att Rosengård verkar vilja satsa ungt och svenskt!

  • spelare12 says:

   Ja, alltid svårt att veta vad som är bäst. Den troligt minskade speltiden kan ju kanske också vägas upp av en tuffare träningsmiljö.

   För Rosengård känns det som en smart värvning i alla fall. Man har ju haft en väldigt tunn bänk i höst men får ju en spelare som säkert kan acceptera att sitta på bänken en del men som håller klass för att göra utmärkta inhopp och också vara ett alternativ för startelvan ibland.

 3. Hans says:

  Bra dom förstärker med mittfältare. Det är dom som gör fotbollen kan jag tycka.

 4. Anonym says:

  Dem unga talangerna Anna larsson och Felicia De Feo har kontrakt med Kopparbergs Göteborg FC även 2018.

 5. Karin says:

  Tyvärr korsbandet för Rytting-Kaneryd. Fruktansvärt trist.

 6. Ulf says:

  Från Närkeslätten: KIF Örebros största stjärna antyder att hon kanske kan stanna kvar i KIF Örebro om hon får ”en större roll”. Med detta avses att hon skulle kunna bli assisterande tränare eller något sådant. Hedervärt förstås av Lisa Dahlkvist om hon vill hjälpa moderklubben tillbaka till allsvenskan, men… det kan också tolkas som om hon misströstar när det gäller anbud från storklubbar runt om i Europa (inklusive Sverige) eller i resten av världen. Trist för henne – som spelande assisterande tränare i ett Elitettanlag kan hon nog sluta drömma om comeback i landslaget.

  • The Observer says:

   Mycket märkligt från Dahlkvist. Å ena sidan en tydlig ”platsannons” om att spela i ett lag som vill vinna i Sverige eller utomlands och dessutom vill hon tillbaka till landslaget. Å andra sidan dörren på glänt till att stanna i elitettan med KIF med ”en större roll” – vilket brukar vara en nedtrappningssignal. Detta är ett dubbel budskap som knappast gör henne hetare på spelarmarknaden. Att försöka hålla alla dörrar öppna gör att vissa stängs snarare än öppnas….

   • K says:

    Är väl inte så märkligt att hon undersöker alla möjligheter att kunna stanna i Örebro för familjens skull.

    • The Observer says:

     Det ena ELLER det andra är inte märkligt, däremot kombinationen. Hade det varit hennes första alternativ att stanna i KIF hade hon säkert fått göra det och kanske till och med fått bli assisterande tränare, särskilt när nu Elin Magnusson drar sig tillbaka, men då hade hon knappast behövt flagga för det i media. Det vore samtidigt att glömma landslaget som hon säger att hon vill tillbaka till. Hur många svenska klubbar som kan utmana om SM-guld 2018 (troligen fortfarande bara två) vill ha en spelare som kan tänka sig att spela i Elitettan och som visat svag form under året? Tror Dahlkvist är lika kall för utländska toppklubbar i de större ligorna.

 7. Anonym says:

  Riktigt tråkigt med korsbandsskada för Rytting-Kaneryd. Också tråkigt med Samuelsson.

  Läste för övrigt någonstans idag att Felicia Karlsson (Piteå IF) ej spelar kvar nästkommande säsong. Oklart vilken klubb hon går till.

 8. Anonym says:

  En till uppdatering: Spelarna Filippa Curmark och Pernilla Milton har kontrakt med Kopparbergs Göteborg även 2018

 9. Hans says:

  Intressant att få se ”spelare 12” sammanfattning av årets spelare från de Damallsvenskan lagen. Såg på hattricks sammanfattning att höstomgången var mycket jämnare än vår omgången. Vad det nu kan bero på ? att spelarna blev varmare i kläderna under hösten och att varje poäng blev värdefull.
  Såg att Julia Angedahl mittfältare i Hammarby kunde bli årets nykomling. Yes bra om det går till en mittfältare, en speluppbyggare. Såg hur bra Katrin Schmidt Dj var mot KGFC i första halvlek.

 10. Hans says:

  Lite rättelse hon heter Filippa Angeldahl och kandiderar i ”årets genombrott” och dam allsvenskans ”mest värdefulla spelare.”

 11. Anonym says:

  Riktigt trist för Kaneryd och Rosengård. Men man börjar undra hur det står till med Djurgårdens träningsmetoder. Detta är 5 eller 6 korsbandet som går sedan oktober förra året!! Utan att veta säkert så har jag svårt att tro att något annat lag drabbats så hårt. Har de slutat med förebyggande fysträning eller vad kan det bero på?

 12. Viktor says:

  Van den bulk i DIF har kontrakt över 2018

 13. Anonym says:

  Prenumererar inte på Corren men enligt en rubrik följer Jonna Andersson med till CL-matchen i Prag. Någon som prenumerant som kan fylla i?

  • Anonym says:

   Jonna joggade på sidan av på måndagsträning.Avgörande test vid träningspasset på matcharenan under tisdagen.

 14. Ulf says:

  Mycket märkligt om Linköping ens tänker tanken att släppa in Jonna Andersson i en CL-match, bara några dagar efter att hon blev utburen på bår. En fotskada är ändå en fotskada. Hon borde vara till större nytta i hemmareturen den 15/11, om hon är helt återställd då.

  För LFC och FC Rosengård väntar tuffa bortamöten i Prag respektive London. LFC har varit favorittippat, men det var förstås före magplasket mot Eskilstuna… På papperet är det ändå FCR som har det omöjligaste uppdraget: Chelsea Ladies på bortaplan. Blir spännande att se hur det otursdrabbade(?) Malmölaget lyckas samla ihop sig till åttondelsfinalerna. Hur den fighten kommer att sluta? Ja… det påminner på sitt sätt om boxningsvärlden och matcherna mellan Cecilie Braekhus och Mikaela Laurén. Det brukar bara sluta på ett sätt.

  Och som vanligt skaffar FCR sig stora rubriker – nu genom att ”rasa” mot alla tv-kanaler som har oförsyntheten att nobba chansen att direktsända matchen i London. Ja, säkert skulle det ha blivit rörliga bilder i rutan om det handlat om Malmö FF. Sådan är världen. För LFC:s del har tidningen Corren tydligen ordnat så att prenumeranter, supportrar och intresserade i Linköping med omnejd kan njuta av båda matcherna i streamad version.

  • The Guardian says:

   ”För LFC:s del har tidningen Corren tydligen ordnat så att prenumeranter, supportrar och intresserade i Linköping med omnejd kan njuta av båda matcherna i streamad version”.

   Vilken källa har du på att Corren sänder båda matcherna? Hemmamatchen ja, men morgondagens möte i Prag?

 15. Ulf says:

  Hade läst – eller misstolkat – en passus i Corren häromveckan där det stod att man skulle ”undersöka möjligheterna för att sända från Prag”. Nu är det ändå så att Sparta Praha kommer att streama matchen via YouTube, och Corren tänker hänga på den sändningen, vilket kanske känns onödigt, om det inte är så att någon på tidningen ska sitta och kommentera. Vi får se om några timmar. Viktigast ändå är bortaseger, möjligen oavgjort, för ”vårt stolta hemmalag”!