Nilla Fischer till Wolfsburg


Enligt Sydsvenskan är Nilla Fischer klar för Champions League-mästarna VfL Wolfsburg. Kontraktet ska börja gälla i januari 2014 men det är möjligt att de kommer försöka köpa loss Fischer från Linköping redan under sommaren. Wolfsburg känns som en alldeles utmärkt klubb för Ficher att utvecklas ytterligare i och där kommer hon med största sannolikhet fortsätta som mittback eftersom klubben har klart minst konkurrens i backlinjen. Det vore dock förstås oerhört tråkigt om ytterligare en av våra största stjärnor lämnar Damallsvenskan för spel utomlands men samtidigt förstår man ju att man vill ta en sån chans att bli utlandsproffs.

,

6 svar till “Nilla Fischer till Wolfsburg”

 1. Det är bara att önska ”fräulein” Fischer stort lycka till med utlandskarriären! Hon förtjänar verkligen att ta ytterligare ett kliv uppåt i karriären, något hon knappast skulle göra om hon stannande kvar i Damallsvenskan. Mest positivt är att hon inte föll för några locktoner från penningstinna(?) Tyresö FF eller LdB FC Malmö – klubbar som hamstrar spelare lika girigt som oljeshejkar samlar lyxbilar…

  • Jag hade nog hellre sett att hon var kvar i Damallsvenskan, jag tror inte de svenska toppklubbarna är girigare än de tyska eller franska som ju också dammsuger övriga lag i sina serier på toppspelare. Har dock full förståelse för att hon vill testa spel i utlandet och gå till just Wolfsburg som jag tycker spelar Europas mest underhållande fotboll.

 2. Som LFC-supporter är man förstås bedrövad av att vi tappar en så bra spelare men samtidigt kan jag bara önska Nilla lycka till i Wolfsburg och tacka för den jättejobb hon gjort i LFC under tiden hon varit här. Självklart gör hon rätt på alla sätt som tar chansen, dels är det ett ’äventyr’ och dels kan hon säkert tjäna en hel del €uros på sitt flerårskontrakt då hennes ’värde’ inte lär ha minskat av den storartade insatsen i EM.

  Det är faktiskt nästan så jag hoppas Wolfsburg väljer att ’köpa ut’ henne från kontraktet med LFC även om jag inte tvivlar för en sekund att hon skulle göra ett jättejobb i klubben även med vetskapen att ett proffskontrakt väntar när säsongen är över. Anledningen är framförallt att detta skulle ge en övergångssumma som skulle gynna LFC och samtidigt får man möjlighet att spela in en ny spelare i backlinjen inför kommande säsong.

  Jag tror nämligen att det även med Fischer i laget är orealistiskt att vi ska kunna fightas om en topp 2 placering och CL-plats och med det i åtanke är det en win-win situation för båda Nilla och LFC om det blir fråga om utköp.

 3. Jag står fast vid det jag skrev i förra inlägget om ”giriga klubbar”, ordvalet var medvetet provokativt och självklart är varken de styrande i Tyresö resp. Malmö ute i några skumma syften. Jag menar dock att i lilla Sverige – och i Damallsvenskan som inte längre är så världsledande som många inbillar sig – finns det risk för att storklubbarna staplar fotbollsstjärnor på varandra, kanske, kanske inte enligt principen ”bäst att slå till innan någon annan gör det”. Är inte övertygad om att den enskilda spelarens utveckling gynnas på bästa sätt. ”Trängsel på bänken ökar konkurrensen” – den plattityden har man ju hört en och annan gång…

  Nej, för svensk damfotbolls del, men framförallt för A-landslagets framtid är det mycket viktigt att fler följer i Fischers, Schelins, Asllanis och Sofia Jacobssons kölvatten och bygger på sina karriärer i världens bästa klubblag. För övrigt instämmer jag med Martin Forsman i det mesta av hans kloka ord! 🙂

  • Jag håller nog inte med om att Tyresö eller Malmö skulle vara ute efter att köpa sönder potentiella hot i Damallsvenskan, de klubbarna verkar vara för professionellt skötta för att ägna sig åt sådant.

   Däremot hoppas jag talanger som Graham-Hansen tänker sig för noga innan de kritar på för just Tyresö eller Malmö då det kan bli svårt att överhuvudtaget ta en plats i startelvan. Både Malmö och Tyresö verkar dessutom inte ändra mycket i sina laguttagningar trots stor bredd och många duktiga spelare på bänken.

   Nej, då är det nog faktiskt bättre att söka sig till t ex LFC där det runtomkring sägs vara av högsta klass och chansen till kontinuerligt spel visat sig vara stor om man visar framfötterna.

 4. Passa på att fynda nu när Tyresö städar på sin bänk för att göra plats åt nya spelare